EFSANE COBRA'YI 23 GÜNDE TASARLADILAR

İzmirli otomobil ustaları, 5,5 milyon dolar gibi rekor fiyata alıcı bulan ABD'nin efsanevi otomobili Shelby Cobra’yı 23 günde tasarlamayı başardı.

12 Şubat 2011 Cumartesi 14:58
EFSANE COBRA'YI 23 GÜNDE TASARLADILAR

 IVI Yatçılık tarafından polyester kalıp kullanılarak üretilen arabayı, Ali Ekber Doğan ve M. Ali Yemişçi yönetimindeki Akdemir A2 Otocity ekibi kullanılır hale getirdi.
ABD'nin efsanevi otomobil tasarımcısı Carroll Shelby tarafından tasarlanan ve üretilen 1966 model otomobilin replikalarının bile 100 binlerce dolara el değiştirdiğini belirten Akdemir A2 Otocity İletişim Yöneticisi Ahmet Gülçağ, yarış dünyasında da bir kilometre taşı sayıldığını hatırlattı. Kaporta, boya ve döşeme işlemlerinden sonra aracın sergilenmek üzere İstanbul Avrasya Boat Fuarı’na gönderildiğini kaydeden Gülçağ, ortalama 75 bin ile 150 bin dolar arasında alıcı bulduğunu aktardı. IVI Yatçılık’ın özel tasarlattığı aracı satmayı düşünmediğini belirten Gülçağ, 420 beygir gücünde bir motor kullanılan otomobili, meraklılarının 11-20 Şubat 2011 arasında İstanbul'daki fuarda görebileceğini söyledi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol