'Duygu Sürekli Tehdit Ediliyordu'

Babası iş insanı olan eski erkek arkadaşının evinden şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitiren Duygu Delen’in arkadaşları olayın intihar değil, cinayet olduğunu düşünüyor.

15 Ağustos 2020 Cumartesi 11:59
'Duygu Sürekli Tehdit Ediliyordu'

Gaziantep’in Batıkent Mahallesi'nde dün 17 yaşındaki lise öğrencisi Duygu Delen, eski erkek arkadaşı Mehmet Kaplan’ın evinin penceresinden şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirdi. Duygu Delen’in ölümüyle ilgili soruşturma sürerken Mehmet Kaplan gözaltına alındı.

Emniyetteki ifadesinin ardından savcılığa çıkarılan Mehmet Kaplan, olayı görmediğini iddia etse de tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Duygu Delen'in 4'üncü kattan düşerek yaşamını yitirdiği evin sahibi ve genç kızın erkek arkadaşı olan Mehmet Kaplan'ın "çocuğun cinsel istismarı ve kasten öldürme" suçundan tutuklandığını bildirdi.

Olayda şüpheli şekilde adı geçen Atlantik Halı’nın sahibinin oğlu Mehmet Kaplan, daha önce ehliyetsiz ve alkollü bir biçimde araba kullanarak yaya geçidindeki Zeynep Berna Atay adlı kadının ölümüne sebep olmuş, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

DUYGU'NUN ARKADAŞLARI: İNTİHAR OLAMAZ
Kimi medya kuruluşlarının "İntihar" olarak verdiği olaya ilişkin Duygu’nun arkadaşları konuştu. İsmini vermek istemeyen genç kadınlar, “Adı geçen şahsın zamanında uyguladığı psikolojik ve fiziksel şiddeti bildiğimiz için intihara ihtimal dahi vermiyoruz” diyerek, cinayetin üstünün kapanmaması için destek beklediklerini söyledi.

Ülkede daha önce de birçok cinayete "intihar" süsü verildiğini aktaran kadınlar, bu olaya da intihar süsü verilmeye çalışıldığını söyledi: “Cinayetin üstünün kapatılmasına izin vermeyeceğiz, sosyal medya üzerinden #duyguicinadalet etileti ile sesimizi duyurmaya çalışıyoruz, herkesin desteğini bekliyoruz.”

 "DUYGU ŞİDDET GÖRDÜĞÜ İÇİN AYRILMIŞTI"
Duygu Delen’in gördüğü psikolojik ve fiziksel şiddet yüzünden ayrıldığı madde bağımlısı olduğu söylenen eski sevgilisi Mehmet Kaplan’ın Duygu’nun peşini bırakmadığını söyleyen Duygu’nun arkadaşı, son olarak da Duygu’yu tehdit ederek eve götürdüğünü anlattı: “Paylaşılan videolarda eve giderkenki tedirginliği tavırlarından belliydi. Evde çıkan uzun süreli arbede ve boğuşmalar sonucu 15.30-16.00 sularında, 4. kattan atılarak hayatına son verildiğini düşünüyoruz. Arkadaşımızın vücudunda çeşitli kırık ve darbeler bulundu. Olay yerinde anlık müdahalerle hayata döndürülse de hastaneye ulaşamadan yaşamını yitirdi.”

İsmini vermek istemeyen bir başka genç kadın ise, “Duygu’nun Mehmet Kaplan tarafından uzun süredir ailesi üzerinden ağır tehdit ve hakaretler aldığını ve buna dair mesajların olduğu ortaya çıktı. 17 yaşındaki genç arkadaşımızın bu şekilde gördüğü hem psikolojik hem fiziksel şiddetin ve ölümünün cezasız kalmasını istemiyoruz” dedi.

"DUYGU’NUN İSMİNİ YAZACAĞIMIZI TAHMİN EDEMEZDİK"
Her geçen gün kadın cinayetlerinin arttığını, her gün başka bir kadının ismini sosyal medyaya yazarken bugün arkadaşının isimini yazacaklarını tahmin etmediklerini söyleyen bir başka arkadaşı, “Bahsi geçen aile tarafından tehdit edilir miyiz bunu bile bilmediğimizden ismimizi veremiyoruz. Dün Duygu öldürüldü, yarın bir başka kadın, sonraki gün belki de ben… Etkin cezalandırma olmadığı sürece bu döngünün böyle ilerleyeceğini hepimiz biliyoruz fakat ne yazık ki failleri cezalandıracakları yerde kadına şiddeti önlemek için var olan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek tartışılıyor“ dedi.

Genç kadın, Duygu Delen cinayetinin yarın kendi isimlerini bir başkası sosyal medyada yazmasın diye takipçisi olacaklarını belirtti.

GAZİANTEP BAROSU: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Gazetemize konuşan Gaziantep Barosu başkanı Bektaş Şarklı, hukuki sürecin takipçisi olduklarını söyledi. Dosyanın takibi için 3 avukat arkadaşı görevlendirdiklerini, ayrıca Kadın Hakları Komisyonu tarafından dosyanın titizlikle takip edileceğini bildiren Şarklı, Gaziantep Tabip Odası ile iletişime geçtiklerini ve otopside bir avukat ile bir doktorun bulunacağını aktardı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.08.2020 12:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol