DSG ve TSK Çatışıyor...

Lübnan merkezli El Mayadin televizyonu, Kamışlı şehrinin batısındaki El-Haliliye ve Tannura ilçelerinde DSG ve TSK arasında çatışmaların yaşandığını duyurdu.

09 Ekim 2019 Çarşamba 23:09

Türk topçu birliklerinin, kısa moladan sonra Kamışlı’nın batı ve doğusundaki hedeflere yönelik yeniden ateş açtığını aktaran El Mayadin, patlama seslerinin şehrin yerleşim bölgelerinde de duyulduğunu bildirdi. Suriye devlet haber ajansı SANA, TSK’nın Habur nehri üzerinde yer alan ve yoğunlukla Süryanilerin yaşadığı Tel Halaf ilçesini ateşe tuttuğunu bildirdi. Saldırı sonucu Miyah-Allüke’deki su kulesinin devreden çıktığını belirten SANA, ayrıca Mansur barajında da büyük hasarın meydana geldiğini ifade etti.

El Hadas televizyonu da sivillerin tamamen Resulayn ve Tel Abyad şehirlerini terk ettiğini duyurdu. Sivillerin Derbasiya ve Amuda şehirlerine sığındığı belirtildi.TSK’nın bombardımanlarında 7 DSG üyesinin öldüğü, 16 militanın da yaralandığı ifade edilirken ayrıca 2 sivilin hayatını kaybettiği, 20 kişinin de yaralandığı ileri sürüldü.

"TSK, TEL ABYAD’A GİRDİ"

Sputnik’e konuşan görgü tanıkları, TSK birliklerinin Tel Abyad’a girdiğini, şehrin içinde Türk askerler ve DSG arasında çatışmaların yaşandığını anlattı.

TSK BARAJ VURDU...
Suriye'de Haseke bölgesinde bir barajın TSK tarafından vurulduğu duyuruldu. Sputnik'in Suriye devlet televizyonundan aktardığı habere göre, TSK, Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke bölgesinde yer alan Mansura barajına hava saldırısı düzenledi.

KILIÇDAROĞLU: ESAD İLE GÖRÜŞÜLMELİ...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ordumuzun başarı elde etmesi hepimizin ortak arzusudur ama süratle Türkiye yönetiminin Şam yönetimiyle görüşmesi lazım. Suriye'nin terörden arındırılması için” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Elbette hiç kimsenin burnu kanasın istemeyiz. Ordumuzun başarı elde etmesi hepimizin ortak arzusudur ama süratle Türkiye yönetiminin Şam yönetimiyle görüşmesi lazım. Suriye'nin terörden arındırılması için. Bu ilişki kurulduğu taktirde Suriye'nin, Türkiye arasındaki ilişkilerin düzelmesi, Suriye'nin terörden arındırılması açısından çok önemli” dedi.

yuzdeyuzhaber





Anahtar Kelimeler:
PKKTsk SuriyedeDsg
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol