DONANMAYA KOMUTAN ARANIYOR!

Balyoz, Askeri Casusluk, Poyrazköy, Amirallere suikast gibi ”Kumpas davalar” ile darbe vurulan Deniz Kuvvetlerinde Oramiral kalmadı.

14 Temmuz 2015 Salı 12:25
DONANMAYA KOMUTAN ARANIYOR!

 Balyoz, Askeri Casusluk, Poyrazköy, Amirallere Suikast gibi ”Kumpas davalar” ile darbe vurulan Deniz Kuvvetlerinde, Oramiral kalmadı. Bu nedenle 30 Ağustos’tan itibaren Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun görev süresinin uzatılması gündeme geldi. Aksi taktirde Komutanlık Koramiral seviyesine düşürülecek. Ya da hapis istemiyle yargılanan Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele Oramiral yapılıp, Deniz Kuvvetlerinin başına geçecek.

 
TEK ORAMİRAL
Deniz Kuvvetlerinde halen Komutan olan Bülent Bostanoğlu dışında başka bir Oramiral bulunmuyor. Oramiral kadrosundaki Donanma Komutanlığı görevini de, Koramiral Veysel Kösele yürütüyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için iki ihtimal bulunuyor. İlk ihtimal Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun görev süresinin uzatılması… İkinci ihtimal ise Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele’in Or rütbesine yükseltilmesi ve Deniz Kuvvetleri Komutanı olması. Kösele, Anayasa Mahkemesinin ‘’Hak ihlali’’ kararı verdiği İzmir’deki Askeri Casusluk davasından yargılanıyor. Kösele temdit alır ve Bostanoğlu emekliye ayrılırsa bu kez Kösele’in Kor rütbesi ile Deniz Kuvvetleri Komutanı olması da gündeme gelecek.
 
KOMUTANLAR DEĞİŞİYOR
TSK’da bu yıl üst düzey komutanlar değişecek. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 4 yıllık görev süresinin ardından koltuğunu 30 Ağustos tarihinden itibaren Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar’a bırakacak. Sözcü'nün haberine göre; bu görevde 4 yıl kalacak olan Akar’ın yerine ise 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın atanması güçlü ihtimal olarak değerlendiriliyor. 1. Ordu Komutanlığına ise, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in gelebileceği vurgulanıyor.
 
HAVA İÇİN ORGENERAL ÜNAL
Görev süresi dolacak olan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün yerine de, Muharip Hava Kuvvet ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın atanması bekleniyor. Bu yıl görevini tamamlayacak olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay’ın yerine ise, Ege Ordu Komutanı Galip Mendi’nin getirilmesi güçlü ihtimal olarak görülüyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.07.2015 12:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol