DOĞALGAZ İÇİN KRİTİK UYARI!

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, kış öncesi önemli uyarılarda bulundu.

24 Ekim 2016 Pazartesi 02:05
DOĞALGAZ İÇİN KRİTİK UYARI!

Arslan, 2016-2017 kış sezonu öncesinde Türkiye'de doğalgaz kullanmakta olan tüm tüketicilerin, doğalgazın güvenli kullanımı konusunda üzerine düşen bazı görevler bulunduğunu, basit tedbirlerin, abonelerin can ve mal güvenliğinin korunması ve enerji tasarrufu için büyük öneme sahip olduğunu belirtti.Arslan, Türkiye'de 13,6 milyon doğalgaz abonesi bulunduğunu söyledi. Arslan, 1 Ekim itibarıyla doğalgaza yapılan yüzde 10'luk indirim ile de tüketiciye ucuz doğalgaz imkanının sağlandığını kaydetti.
Öte yandan GAZBİR'den yapılan açıklamada, Türkiye'deki 13,6 milyon doğalgaz abonesine, doğalgazın güvenli kullanımına ilişkin uyarılarda bulunuldu. Buna göre, kullanılan yakıcı cihazların yıllık bakımları ve esnek bağlantı elemanlarının sızdırmazlık kontrolleri ile baca kontrolü ve temizliğinin yetkili firmalara yaptırılması gerekiyor.Yakıcı cihazların bulunduğu ortamda yer alan havalandırma menfezinin kesinlikle kapatılmaması gerekiyor. Yakıcı cihazlar oksijen akışıyla güvenli ve verimli olarak çalıştığından, havalandırma menfezinin kapatılması cihaza gelen oksijen akışını keserek karbonmonoksit zehirlenmesine sebep olabiliyor ve doğalgaz tüketimini artırıyor.
Ömrü dolan yakıcı cihaz ve baca bağlantılarının değiştirilmesi ve abonelerin, yakıcı cihazların bulunduğu odalarda uyumamaya özen göstermesi gerekiyor.Aynı zamanda, doğalgaz tüketicileri ortamda gaz kokusu almaları halinde öncelikle sayaç önünde bulunan ana vanayı kapatmaları, kapı ve pencerelerin açarak ortamı havalandırmaları, yakıcı cihazların tamamını kapalı konuma getirdikten sonra ortamı terk ederek “187 Doğal Gaz Acil Hattı”nı aramaları yönünde uyarılıyor.Kaynak: Doğalgazda kış hazırlığı 

 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.10.2016 03:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol