Diyanet Yine İstedi!

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesinden dini eğitime milyonlarca lira aktarılmasına rağmen Diyanet memnun kalmıyor.

06 Mart 2020 Cuma 10:19
Diyanet Yine İstedi!

Diyanet İşleri Başkanlığı eğitime dair alanlara ne alsa tatmin olmuyor. 4-6 yaş Kuran kurslarıyla 100 binden fazla çocuğa ulaşan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesinden dini eğitime milyonlarca lira aktarılmasına rağmen Diyanet memnun kalmıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptığı açıklamada üniversitelerde okulöncesi dini eğitim veren bölümlerin açılmasını istedi.

Birgün'ün haberine göre Erbaş, “Biz Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz sertifika programları ile bu formasyonu aldırdığımız Kur’an Kursu öğretmenlerimiz ile bu işleri yapaya çalışıyoruz. Ama gönlüm şunu istiyor. Üniversitelerde okul öncesi din eğitimi bölümleri açılsın” dedi.

Erbaş üniversitelerden destek beklediklerini şöyle ifade etti: “Çocuk gelişim bölümlerinde özellikle din eğitimi ile bu işi nasıl yapabiliriz, bu konuda üniversitelerden destek bekliyoruz. Haftanın 5 günü hapishanelerde, öğrenci yurtlarında görevlilerimiz çalışıyor. Ama bunlar içinde manevi rehberlik bölümlerinin açılmasını arzu ediyoruz. Yüksek Öğretim Kurumu’na talebimizi ilettik. Bizim buna çok ihtiyacımız var.’’

Üç yılda 23 milyar TL

MEB’in Faaliyet Raporu’nda Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nü 2019 yılı ödeneğini yüzde 40 aşarak 9,3 milyar TL harcadığı ortaya çıkmıştı. 2019 yılı ödeneği 2017 yılına oranla yüzde 36 artırılan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün, bir yıllık harcaması 9 milyar 313 milyon TL’ye ulaştı.

Hemen her yıl başlangıç ödeneğini aşan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, 2019 yılındaki harcamaları da başlangıç ödeneğinin yüzde 40 üzerine çıktı. Dini eğitime üç yılda 23 milyar TL ödenek ayrıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 4-6 Yaş Kuran Kurslarıyla on binlerce çocuğa ulaştı. Diyanet’in resmi verilerine göre, 2015 yılında 15 bin 265 olan 4-6 Yaş Kuran Kursları’ndaki öğrenci sayısı, 2019 yılında 131 bin 26’ya ulaştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.03.2020 10:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol