DİYANET'TEN 'HEDİYELİ' 15 TEMMUZ ANMASI...

Diyanet, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümünde yaz Kuran kurslarında tekbirli ve zikirli anma etkinlikleri yapılacağını duyurdu

11 Temmuz 2017 Salı 11:46
DİYANET'TEN 'HEDİYELİ' 15 TEMMUZ ANMASI...

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan protokolle bu yıl katılımın rekor düzeylere ulaştığı “Yaz Kur’an Kursları”nda 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin birinci yıldönümü etkinliklerle anılacak.

Diyanet, “Yaz Kur’an Kursları Şehitlerimizi Anma” konulu bir genelge ile il ve ilçe müftülüklerine anma programını duyurdu.

14 Temmuz Cuma günü yapılacağı bildirilen programın planlama ve koordinasyonu görevi il ve ilçe müftülüklerine verildi.

Programa katılımın artması amacıyla ilan, broşür ve televizyon duyuruları yapılacağını bildiren Diyanet İşleri Başkanlığı, genelgede “Program sonrasında mahalli şartlar ve imkânlar ölçüsünde programa gelen çocuklara, gençlere ve davetlilere hediye takdiminde bulunulacaktır” ifadelerini kullandı.

Genelgede, öğrencilerin yanında velilerinin de davet edileceği programın bir saat süreceği ve programın Sala dinletisi ile açılacağının bildirildi. Diyanet, öğrenciler tarafından ‘Yasin Tilaveti’, ilahi ve dua okumanın ardından “namazlardan sonra yapılan zikir” anlamına gelen ‘Tesbihat’ın iki defa yapılacağını duyurdu. Öğrencilerin ‘Tesbihat’ içerisinde ‘Tekbir’, ‘Tehlil’ ve ‘Salavat’ gösterisi yapacağını belirten Diyanet, programın ilahilerin okunması, şiir dinletisi ve dua ile son bulacağını belirtti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.07.2017 11:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol