DİYANET ŞİMDİ DE MÜZİĞİ GÜNAH SAYDI!

Diyanet İşleri Başkanlığı, "SMS, WhatsApp, e-posta ile boşanılabilir" ve "Milli Piyango haramdır" fetvalarından sonra şimdi de "ahlaksız müzik" fetvası verdi...

14 Aralık 2017 Perşembe 15:55

Din İşleri Yüksek Kurulu, “Dinimizde müzik dinlemek yasak değil ancak ahlaksızlık ve harama sevk eden müzik dinlemek günahtır. Dinimizin temel inanç, amel ve ahlak ilkelerine aykırı olmayan ve haramların işlenmesine sebep olmayan müzik türlerini dinlemekte dinen sakınca yoktur” dedi.

"Ahlaksız ve haram müziğin" hangi müzik türleri olduğuna ise bir açıklık getirilmedi.

“Müziğin dindeki hükmü nedir” sorusuna yanıt veren Yüksek Kurul şu görüşü paylaştı:

“İslam dini müzik konusunda ayrıntılı ve özel hüküm koymak yerine, genel ilke ve amaçları belirlemekle yetinmiştir. Buna göre İslam'ın ilke ve esaslarına aykırı, günaha sevk eden, haramı teşvik eden müzikleri yapmak ve dinlemek günahtır. Dinimizin temel inanç, amel ve ahlak ilkelerine aykırı olmayan, haramların işlenmesine sebep olmayan müzik türlerini dinlemekte ise dinen bir sakınca yoktur."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.12.2017 16:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
George Ben 2018-01-14 13:56:26

Ben, doktorlar George Ben, dallas ilçe hastanesinden, hastane idaresine reklamları yapma fırsatı verdim internette çalışmaya başladım ve siz de açık havada olduğunuz gibi, böbrekler gibi organları tekrar almaya başladınız. Böbrekinizi satmak istersen, lütfen şu e-posta ile hastaneye başvurmaktan çekinmeyin: Dallas County Hospital Organs Surgery uzmanı ve bağışı risksiz, iyi para ödüyoruz ve biz de Iowa ABD'deyiz.
ve bu bizim e-postamız:
[email protected]