DİYANET: MEZHEP ALGISI KIRILMALI

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ''Diyanet'in gayri resmi olarak mezhebinin Hanefilik olduğu izlenimi algısı kırılmalıdır'' dedi.

12 Şubat 2013 Salı 10:04
DİYANET: MEZHEP ALGISI KIRILMALI

 Afyonkarahisar'da il müftüleriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ''Modernleşme sürecinin başlangıcında Diyanet'in mezheplerden uzak duruşu, doğal olarak çoğunluğun yapısı gereği Sünni-Hanefi anlayışın yorum ve pratikleri Diyanet'in gayri resmi olarak mezhebinin Hanefilik olduğu izlenimini ortaya çıkarmıştır ki bu algı kırılmalıdır'' şeklinde konuştu.

Görmez, ''Hangi mezhebe mensup olursa olsun kimseyi ötekileştirmemek ve her mezhep mensubuna da kimseyi ötekileştirmemesini tavsiye etmek İslam kardeşliği için bizim önemle üzerinde duracağımız çaba olmalıdır'' ifadelerini kullandı.
Diyanet personelinin yüzde 75'i köylerde
Diyanet İşleri Başkanlığı gibi, toplumun kılcal damarlarına kadar hizmet taşıyan bir kurumun daha Türkiye'de olmadığını ifade eden Görmez, ''Öyleyse bizim daima aylık, 6 aylık, bir yıllık ve 5 yıllık planlarımız olmalı. Bu toplantıların bir faydası da kendimizi yenilememizdir. İnsanoğlu sürekli eskiyor, bizim daima kendimizi yenilememiz lazım'' dedi.
''Personelin yüzde 75'i köylerde, yüzde 25'i de şehirlerde görev yapıyor. Ama halkımızın dağılımı tam tersi. Çok ciddi bir enerji israfımız var'' şeklinde konuştu.
Görmez, 128 bin din hizmeti yürüten görevlinin olduğu bir müessesede herhangi bir insanın 'Benim İslam'dan haberim yok. Benim İslam'dan haberim olmadı'' demesi halinde, bunu Allah'ın huzurunda demesi halinde, en büyük sorumluluğun kendilerine ait olacağını bildirdi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol