DİYANET: KADINLAR KUR'AN KURSUNA GİTMELİ...

Diyanet’in yayını İlmi Dergi’de kadınların dezavantajlı olduğu iddia edilerek “Kur’an kursları kadınların sosyal algı düzeyini yükseltmektedir” denildi

09 Eylül 2017 Cumartesi 13:06

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, bakanlıkları geride bırakan devasa bütçesi, bütçe harcamaları ve çocuklara yönelik uyguladığı faaliyetlerle tartışmalı hale gelen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üç ayda bir yayımladığı süreli yayın organı Diyanet İlmi Dergisi’nde kadınlara yönelik skandal ifadeler kullanıldı. Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abbullah İnce imzasıyla paylaşılan yazıda kuran kurslarının kadınların sosyalleşmesine katkısı olduğu öne sürüldü.

Camilerde danışmanlık hizmeti
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üç ayda bir yayımladığı “İlmi Dergi”nin Nisan-Mayıs-Haziran aylarını kapsayan sayısında kadınlara ilişkin skandal iddiaların yer aldığı “Kur’an Kurslarının Dini Sosyalleşmeye Katkıları” başlıklı yazıya yer verildi. Yazıda, Kuran kurslarına devam eden öğrencilerin büyük bir kısmının yetişkin kadınlardan oluştuğu kaydedilerek, “Bu öğrencilerin eğitim düzeyinin düşük olduğu görülmektedir” denildi. Türkiye’de, camilerin erkekler için daha “fonksiyonel” olduğu tespitine yer verilerek, kadınların camileri “manevi doyum merkezi” olarak görebilecekleri belirtildi

Sosyal ilişkiler için Kuran kursları
Diyanet’in İlmi Dergi’de, kadınların erkeklere oranla karar verme konusunda “dezavantajlı” olmasının onları dinsel anlamda “daha duygusal ve mistik bir dindarlık” alanına ittiği de kaydedildi. Türkiye’de hurafelerin özellikle kadınlar arasında yaygın olduğu iddiasının yer verilerek şu skandal ifadeler kullanıldı:

“Kur’an kursları, yetişkin kadın öğrencilerin sosyal algı düzeyini yükseltmekte, kaliteli sosyal ilişkiler üretmekte, özellikle sosyal krizler esnasında dezavantajlı yetişkin kadınların toplumsal entegrasyonuna katkı sağlamaktadır. Diğer taraftan kadıların camiyle irtibatı, camilerin geleneksel yapılanma biçimiyle de ilişkili görülebilir. Buna göre kadınların “fitne” vb. gerekçelerle, camiye gelmesi istenmeyen bir durum olabilmektedir.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol