DİNE BAKIŞTA OLAY YARATACAK KİTAP; ÇIĞLIK...

Yuzdeyuzhaber Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Yılmaz, 'Yeni Türkiye'yi Hiç Böyle Okumadınız!' isimli kitabının ardından yine çok çarpıcı bir çalışmaya imza attı. Yılmaz son kitabı 'Çığlık' ile yine büyük yankı uyandıracak.

13 Kasım 2016 Pazar 00:20
DİNE BAKIŞTA OLAY YARATACAK KİTAP; ÇIĞLIK...

Geçtiğimiz yıl Yeni Türkiye'yi Hiç Böyle Okumadınız isimli ilk kitabı ile Ak Parti iktidarını ironik ve sıradışı bir üslupla ele alan ve büyük ilgi gören Tuncay Yılmaz, yeni kitabı olan Çığlık ile de yine okurlarına çok özel bir eser sunuyor. 

Kitabını Türkiye'de gün geçtikçe artan muhafazakarlaşmaya, uydurulan ve buna uyulan dine bir tepki amacıyla yazdığını belirten Yılmaz, "Kitabı bu ülkenin sosyal, ekonomik ve dinsel gerçeklerine vakıf bir gazeteci olarak hazırladım. Son 10 yılını dinleri araştırmak ve incelemekle geçirmiş, Zebur, Tevrat, İncil ve son olarak Kur’an’ı yirmiyi aşkın farklı meal/tefsirden okuyup anlamaya çalışmış, Yaratıcı’ya, elçilerine, emir ve yasaklarına atadan dededen gelen bilgi ve anlatılarla değil bizzat keşfine vakıf olmuş ve inancı bu sayede sarsılmaz hal almış bir gazeteci olarak hazırladım. Kitap, uzun vadede gerçekleştirmeyi düşündüğüm bir çalışmanın özetidir" dedi.

İSLAM NASIL BU HALE GELDİ?
Son elli yılda özellikle de iki binli yılların başından bu yana sıkı sıkıya muhafazakarlaştırılan, dinin değil dinciliğin itibar görmesine çalışılan ülkemizin dini yaşamına, indirilen din ile yaşanan din arasındaki farklılığa dair çok çarpıcı bilgilere kitabında yer verdiğini kaydeden Yılmaz, " RAB’bin mükemmel hale getirip elçileri ve kitapları vasıtasıyla biz insanlara ilettiği dinin nasıl yozlaştığını, bu yozlaşmanın bir sonucu olarak doğruların yerinin hangi yanlışları aldığını temel konular üzerinde bir çığlık, bir isyan, bir şikayet babında gözler önüne sermeye çalıştım. 'Kopmalısın kıyamet çünkü insanlardan çok daha çekicisin sen' üst başlığını özellikle bu kadar sert kullandım çünkü kıyametin itikadi inanışın dışında bir de dünyevi ayağı vardır ve o da toplumsal anlamda ayağa kalkıştır. Toplumun dirilişi, toplumun, üzerindeki ölü toprağını atıp can buluşudur. Ve kıyamet yalnız ve yalnız kötüler için bir sondur, kaçılması gereken bir korkudur. Temiz yürekler içinse endişe, kaygı yoktur kaldı ki bu Yaratıcı'nın vaadidir. Taze yüreklere Allah’ı ve dinini anlamada, keşfetmede, dogmatik inanç sahiplerine de yeniden durup, düşünme fırsatı oluşturmada bir faydam olursa ne mutlu" ifadelerini kullandı.

20 KASIM'DA SAAT 16.00'DA..
Yılmaz, 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın kapanış günü olan 20 Kasım'da 16.00 - 20.00 saatleri arasında okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzalayacak. Buluşma adresi: Doğu Kitapevi Standı..Salon: 2.. No: 2105 E..
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.11.2016 03:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol