'DİNDARLIK YERLERDE SÜRÜNÜYOR'

İlahiyatçı İhsan Eliaçık, 'Kuran ziyafeti çekiyoruz' söylemlerini sert bir dille eleştirerek, " Kuran ziyafeti. Sanırsınız kavurma ile bulgur yiyorlar. Maalesef bu toplumda Kuran yok. Kuran'ın anlamı değil sesi heyecanlandırıyor. Bu yüzden Türkiye'de dindarlık yerlerde sürünmektedir" dedi.

28 Mart 2015 Cumartesi 11:42
'DİNDARLIK YERLERDE SÜRÜNÜYOR'

 Eliaçık hoca, aslolanın Kuran'ı Kerim'i anlayarak okumak olduğunu vurguladı. Kuran'ın arapça telaffuzunun kimseye bir hayrı olmadığının altını çizen Eliaçık hoca, " Bizim toplumumuzda ne yazık ki Kuran yok. Bu toplumu Kuran heyecanlandırmıyor. Kuran'ın sesi heyecanlandırıyor. Mesela şöyle toplantılar yapılıyor. Kuran ziyafeti. Bir spor salonunda toplanıyorlar, Kuran ziyafeti çekeceğiz diyorlar. Acaba Allah onlara ne yediriyorda, kavurma ile bulgur mu yediriyor da ziyafet çekiyorlar. Bu aslında bilinçaltının bir göstergesidir. Adam Kuran'ı bir dinleme ziyafeti olarak görüyor" dedi. 

DİNDARLIK YERLERDE SÜRÜKLENİYOR...
" Bir tane hocayı getiriyorlar Mısır'dan ya da Lübnan'dan. Adam elini kulağına koyuyor ve asılıyor mübarek alabildiğine. Herkes de onu dinliyor ama kimse birşey anlamıyor. Diyarbakır'da, Kayseri'de Konya'da Kuran ziyafetleri veriliyor ve insanlar kitleler halinde bunu dinliyor, ağlıyor, sızlıyor" diyen Eliaçık, " Saf bir samimiyet içindeler. Ama hiçbirşey bilmiyorlar. Orada başka birşey okusan onu Kuran diye yutacak. Ne olduğunu bilmiyorki çünkü. Saf, samimi. Böyle bir dindarlığı yönlendirmek, sömürmek, söğüşlemek gayet kolaydır, olan da bundan başka birşey değildir. Gözyaşları oluk oluk akarken çıkıyorlar programdan ve getirin paraları diyorlar. Siz de oluk oluk akıtıyorsunuz. Çünkü burada böyle söylüyor diyor ve ben de onun temsilcisiyim diyor. Bu yüzden şu anda Türkiye'de dindarlık yerlerde sürünmektedir" şeklinde konuştu.

DİNDEN UZAKLAŞTIRIYORLAR...
Muhammed İkbal'in dediğinin gerçekleştiğini, Türkiye'de de şeyhler, şıhların dini kötü göstererek, insanları bundan uzaklaştırdığını söyleyen Eliaçık, sözlerini şöyle tamamladı: Bugün Muhammed İkbal'in dediği gerçekleşiyor. 'Ey molla senin dinin kafir üreten bir fabrika gibidir' diyor. 'Sen konuştukça, anlattıkça memlekette kafir türüyor. Başka bir işe yaramazsın sen' diyor. Kuran'ı güzel sesli bir hafızdan dinliyorsanız siz Kuran'a inanıyor ve onun için ağlıyor olmuyorsunuz. Ağlamak istiyorsanız gelin uzun havalar var hüngür hüngür ağlarsanız. Kuran'dan daha iyi ağlatır. Garantilidir. Hele hele yangın sesli Kürt ezgileri adamın ciğerini söker. Bu mudur Kuran okumak? Bu Kuran okumak değil ki. Önce ne dediğini anlayacaksınız. Demek öyle diyeceksiniz. İdrak, bilinç patlaması olacak beyninizde, içinizde. Bu yasakmış, bu serbestmiş diye edindiğiniz bilgi bilince dönüşecek, amel yapacaksınız."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.03.2015 11:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Dr. Nusret Alperen 2015-03-30 17:31:05

sayın hocam; mesajımı ayrıca gönderdim. bir not aha göndermek istiyorum: yine ahlâk. ahlak olmadıktan sonra kur'anı anlamanın dahi bir yararı olmayacaktır. pek çok yabancı müslüman olmadığı halde kur'an'ı niçin anlamıştır?

Avatar
hatice albayrak 2015-03-31 16:31:00

Hocam sizin yazilarinizi takip ediyorum kuranikerimi mealinden okuyorum ve her defasinda kendimle yuzlesiyorum yanlislarimi duzeltmeye calisiyorum Allah gunahlarimizi affetsin sizin gibi hocaiarin cocuklarimiza torunlarimiza cok faydali olacagina inaniyorum ..sizdenn Allah razi olsun

Avatar
Belcika Cenk 2015-03-30 18:17:10

apacik dogrulari soylemis, maalesef turkiye hukumeti artik bu tur sapik dizilere'de el koymasi lazim ki, artik toplumda bir sekilde yonlensin islama dogru..diziler firsat vermiyor ki kurani kerim baktirmaya okadar dalmis ki toplum cahil cehalet icinde kalmis, burada hukumetin bir an once el atmasi lazim, masonlar emperyalistler evimize kadar girmis yaziklar olsun

Avatar
Belcika Cenk @Dr. Nusret Alperen 2015-03-30 18:18:19

ahlak elbette olacak, kurani okuyan zaten ahlakli bilincli insanlardir, ama sizler konuyu oyle bi sapittiniz ki, kuranin anlamamak normal gibi yorumladiniz..yapmayin gozunuzu seveyim

Avatar
ibrahim timur 2015-03-30 18:51:51

Hocam kuran okuyani hic anlamiyorum mealinden okumam dogru mu yanlismi saygilar hocam keske sizin gibi hocalar cok olsa

Avatar
mustafa 2015-03-30 20:58:10

Ihsan bey cok metak ediyorum sen namaz kiliyormusun? Kiliyorsan kaç vakit kiliyorsun. Sadece merak

Avatar
yaşar balcan 2015-03-30 22:32:08

Peki meal okumak kurani anlamak için yeterlimi?kuranı anlamadan dinleyen neden rahatliyor?600 sayfalik kurani bir çocuk nasil ezberliyor hemde turk kürt alman fars arapca 600 sayfayi ezberliyor?kuran sadece aklami hitap eder yoksa ruha kalbe vicdana etki edermi?

Avatar
Seref Cevahiroğlu 2015-03-31 00:43:31

rahmetli babamin dayısı radyodan Arapça türkü dinlerken adamın biri içeri giriyo memetcali dayı. Ne dinliyosun diye sorar ölüm kuran dinliyorum der ama dayı o kuraan degilki dayı Cevap. Verir olum Arab'ın müziğida kuran sayılır anlayan anlar