"DİNDARLAR BU ÜLKENİN SON UMUDU AMA..."

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, dindarların bu milletin son umudu olduğunu belirterek, " Bu güne kadar muktedirler, simonlar çıkaran bu iklim, saf, ceketi ile gelip ceketi ile gidebilecek kamu adamları da çıkarabilir. Aksi halde topyekun helak olacağız" dedi.

31 Aralık 2013 Salı 11:46
Son dönemde ülkede yaşananların hem üzücü hem de kaygı verici olduğunu belirten Eliaçık hoca, " Bakın, dindarlar bu milletin son umudu idi. Onların da birer kurt, çakal ve sırtlan haline geldiğini/getirildiğini görünce daha kime gidecek bu millet. Dindarların içinden adalete iman etmiş, Muhammed gibi dürüst, ceketi ile gelip ceketi ile gidecek, yemeyecek ve yedirmeyecek, geriye hiçbir mülkiyet bırakmadan sadece adalet, dürüstlük, şeref ve haysiyet bırakarak gidecek ve böylece milletin gönlünde ebedîyete kadar yaşayacak, dinu devlet ve mülki millete hep yoksulun durduğu yerden bakacak kamu adamları çıkabilirdi. Böyle bir potansiyel, böyle bir enerji, böyle bir öğreti vardı. Sadece soruyorum; peki çıktı mı?" dedi.

"AKSİ HALDE HELAK OLACAĞIZ..."
Hala bir umut varsa bunun günümüzün yeni simonlarına 'hayır' diyerek olabileceğini kaydeden Eliaçık hoca, " Zamanın ruhunun” değiştiğini ne zaman göreceksiniz? Dine karşı dinin artık Ali Şeriati’nin kitaplarında kalmadığını, basbayağı  ete kemiğe bürünüp meydan aldığını ne zaman fark edeceksiniz? Yeni sınıfın simonlarının çoktan milleten koptuğunu, servet ve iktidar cazibesiyle sarhoş olduklarını, fanusun içinde yaşadıklarını, artık alttakileri görmelerinin, duymalarının imkânsız olduğunu, mevsimin döndüğünü, iklimin değiştiğini, artık gidenlerin geri dönmeyeceğini ne zaman anlayacaksınız? Simonlar çıkaran bu iklim, saf kamu adamları da çıkarabilir. Bunu göstermek, dindarların bu ülkeye artık namus borcudur. Hatta belki de son borcu! Aksi halde topyekün helak olacağız" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.12.2013 11:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Abdurrahman Akgül 2013-12-31 13:31:00

Tek mutlak doğru Kur'ana değilde insanlara mutlak doğru gözlüğüyle bakıyorsan sen haklısın Eliaçık. Yok öyle bakmıyorsan insanların yanlış yapacağını bunu da yine mutlak tek doğrunun düzeltebileceğini bilmen lazım. Ama senin yönteminle değil! Ben karamsar ve ümitsiz değilim, sana tavsiyem dayın Eliaçık, eğer ülkenin geleceğini dert ediniyorsan elini taşın altına sokman lazım. Hariçten gazeli hepimiz okuyoruz zaten.

Avatar
SADIK İŞBİLEN 2013-12-31 16:25:25

herşeye rağmen yeni yilin hayirlara vesile olsun allah ülkemizi akp kaosundan kurtarsin yeni yilda onlari hesap vermesini nasip eylesin . nerden buldun bu gemileri diye sorunlarimiz var . yeni yila mutlu giremiyorum ama sizin mutluluğunuzu bozmaya hakkimda yok insan olmanin gerekliliklerini herkez hakediyor herkezin yeni yili mutlu ve umutlu olsun allah hepimizin yardimcisi olsun ...

Avatar
KOCA MUSTAN @Abdurrahman Akgül 2013-12-31 23:26:03

din ;akildir....akli olmayanin dini olamaz..dinle akil bir meselede çatişirsa,aklin dediğine itibar edilmelidir..