DEVLETİN ZİRVESİ GÜNAH ÇIKARDI!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Başbakan Erdoğan'a devletin zirvesi, hava operasyonunda ölen 35 köylü için ilk kez konuştu. Genelkurmay Başkanlığı ise...

30 Aralık 2011 Cuma 13:33
DEVLETİN ZİRVESİ GÜNAH ÇIKARDI!

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şırnak Uludere'deki olayı değerlendiren Gül, ""Çok talihsiz bir olay olmuştur. Bilgiler göstermektedir ki, hayatını kaybedenlerin hepsi sivil vatandaşlarımızdır. Bundan dolayı sivil, asker hepimizin üzüntüsü gerçekten büyüktür. Muhakkak ki bununla ilgili araştırmalar, nasıl olduğu araştırmaları titiz bir şekilde yapılacaktır"" dedi.
ERDOĞAN: ÜZÜNTÜ VERİCİ...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Şırnak Uludere'deki olayla ilgili sorulan soruya yanıt verdi. Erdoğan, "İnsansız hava araçlarının tespiti, bire bir bunlar şudur şeklinde değerlendirmek mümkün değildir, alınan görüntüler 40 kişilik gruptur. Yapılan tespitlerde sigara, mazot gibi kaçakçılıkları yapan grup olduğu ortaya çıkıyor.
Yaptığımız araştırmada daha önce 3, 5, 10 kişilik gruplar olurmuş, ancak burada 40 kişilik grubun olması gerek Gediktepe ve Hantepe'deki alınan talihsiz sonuçlar biliyorsunuz, silahlar hayvanlarla taşınmıştı, zaman biliyorsunuz 'Neden gerekli müdahale yapılmadı eleştirisi vardı'. Bu sefer ise talihsiz ve üzüntü verici bir netice. Burada 35 vatandaşımızın edebiyete intikal etti. 1 vatandaşımız ise yaralı.
Üzüntümüz büyük. İdari ve adli incelemeler yapılıyor gereken neyse yapılacaktır. 4 saatlik bir görüntü elimizde mevcut. Gerek TSK ve gerekli diğer kurumlarımız inceleme yapılıyor. Bunun sonucunda daha da netleşecektir."

BAHÇELİ: ÜSTÜ ÖRTÜLMEMELİ...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak sınırındaki meydana gelen olay hakkında konuştu. Bahçeli şunları söyledi;
Öyle bir dönem gelmiştir ki 24 Mehmetçiğimiz bir anda şehit olarak Hakka yürümesi sonucu bunların cenazesi merasimlerinde öfke yüklü bir topluluk ortaya çıkmış ve bu cinayetlerin bir son bulmasını arzulamıştır. 
Zannediyorum siyasi iktidar, halkın bu milli ve öz tepkisi karşısında terörle mücadele üzerinde biraz yoğunlaşma göstermiştir. 
Yaz bahar aylarında başlayan terörle mücadele bu kez kış aylarına kadar devam etmiştir. Hepinizin hatırlayacağı gibi Cudi Dağı'nda çok sayıda terörist öldürülmüştür. 
Terörle mücadelenin yoğunluk kazandığı bir noktada bir yerden bazı genç çocuk yaşta ve bir ailenin mehsubu olarak bilinen yöre insanlarından Türkiye'ye Kuzey Irak'tan giriş sırasında terörle mücadelenin yoğunluk kazandığı bir alanda terörist olarak görülüp gerekli mücadele sürdürülmüştür. 
Bunun arkasında ne vardır? Siyasi iktidar terörle mücadelede bir operasyon kusurundan bahsedeceğine olayları çok yönden araştırmalı ve Türk milletine gerçeği anlatmalıdır. 
Bu gerçek anlatılmadığı için terörle mücadelede kim varsa malum şahıslar tarafından aniden kötülemeye ve karalamaya ve ihanet cümleleri kullanmaya kadar cesaretlenmektedirler. 
Sigara kaçakçısı olarak kullanılan kişiler oraya nasıl gelmiştir? Bu konuda sağlıklı istihbarat neden elde edilememiştir. Bunun üstü örtülmemeli ancak gerçeği hükümet mutlaka bulmalıdır. 
Sağın solun etkisinde kalarak terörle mücadelede gecikme gibi hatalara düşülmemeli. 
GENELKURMAY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI...
TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), yayınladığı kısa bir bildiriyle önceki günkü hava operasyonunda yaşamını yitiren 35 kişiye rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.
Genelkurmay Başkanlığı'nın irternet sitesinde, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin karşısında Irak topraklarındaki Sinat- Haftanin bölgesinde önceki gece savaş uçaklarının bombardımanında 35 köylünün yaşamını yitirmesiyle ilgili bir açıklama yer aldı. Açıklamada şöyle denildi:
"28 Aralık 2011 gecesi sınır ötesinde meydana gelen olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, aile yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz."

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol