DEVLETİN MALI DENİZ... ÇOK YAŞA TRT!

TRT, Başbakan danışmanı Yiğit Bulut'a ayda 10 bin lira ödüyor. İşleri sadece konuşmak olan pekçok isme de bakın neler ödeniyor neler?

13 Aralık 2013 Cuma 11:46
DEVLETİN MALI DENİZ... ÇOK YAŞA TRT!

  Başbakan danışmanı Yiğit Bulut'un TRT'de yayınlanan ''Derin Analiz'' programı için ayda 10 bin lira ücret aldığı açıklandı. CHP milletvekili Haluk Koç'un önergesini cevaplandıran Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Bulut'un ayda 40 bin lira ücret aldığı iddialarını yalanladı ve ''Haftada 2 bin 500, ayda 10 bin lira almaktadır'' dedi.

TRT'nin Bulut'a ödediği bu miktar, 3 yıl önce ''Yandaş gazeteciler'' denilen ve TRT'de program yapan isimlere göre düşük kaldı. Bülent Arınç, Kasım 2010'da CHP'li Kemal Anadol'un soru önergesini cevaplarken, TRT'de program yapan gazetecilerin aldıkları ücretleri de açıklamıştı.

Buna göre o dönemde TRT'de ''Çıkış Yolu'' adlı program yapan eski gazeteci Ergun Babahan ayda 13 bin lira alıyordu. Taha Akyol’a da “Herkes için Adalet” adlı program için aylık 12 bin lira ödeme yapıldı. “Politik Açılım” programı için ise, Fehmi Koru, Derya Sazak, Fuat Keyman ve Mustafa Erdoğan’a ayda 10'ar bin lira, Oral Çalışlar’ın oğlu ile birlikte yaptığı “Kuşak Farkı” programı için de baba-oğula ayda toplam 14 bin 800 lira verildi. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.12.2013 11:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol