DEPREMDEN 32 SAAT SONRA...

Erciş ilçe merkezinde Camikebir mahallesindeki Lokaller mevkiinde Ozan Yılmaz (19) ve Abdullah Pinti (22) enkaz altında canlı olarak çıkarıldı

25 Ekim 2011 Salı 02:36
DEPREMDEN 32 SAAT SONRA...

 Van’ın Erciş ilçesinde Pazar günü saat 13.41’de meydana gelen deprem sonrası başlatılan kurtarma çalışmalarında bugün saat 22.00 sıralarında iki kişi enkazdan sağ olarak çıkarıldı. 

Erciş’i vuran deprem sonrası ilçeye gelen polis, jandarma, kurtarma, sivil savunma ve Türkiye’nin değişik yörelerine ait arama kurtarma ekipleri 47 enkaz bölgesinde arama yaptı. Göçük altında kalanlara ulaşmak için büyük mücadeleler gösteren ekipler, bugün akşam saatlerinde Camii Kebir Mahallesindeki Kulüpler bölgesinde enkazda canlı bulunduğu ihbarı üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı. Üç ayrı noktada arama yapan ekipler, bölgeden iki kişinin cesedini çıkardı. 

Kurtarma ekipleri, yoğun bir şekilde dinleme faaliyeti yaparak dakikalarca uğraştıkları bölümde sağ olduğu belirlenen 22 yaşındaki Abdullah Pinti’ye ulaştı. Yoğun uğraşlar sonunda ekipler Abdullah’ı enkazdan alkışlar arasında çıkardı. Sedyeyle ambulansa konulan depremzede, sahra hastanesine götürüldü.

Enkaz bölgesinde ikinci bir kişinin daha sağ bulunduğu ihtimalini değerlendiren ekipler, meraklı vatandaşların izdihamı sebebiyle çalışmalarını güçlükle sürdürdü. Zaman zaman tamamen sessiz bir ortam isteyerek enkazda dinleme yapan ekipler, ikinci kez mutlu sona ulaştı. Enkazın altında yaralı olarak bekleyen Oğuz Yılmaz (17) ekiplerin uğraşları sonucu enkaz altından çıkarılıp, sahra hastanesine gönderilerek tedaviye alındı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol