DENGELERİ ALTÜST EDECEK İDDİA!

Ankara kulislerinden tüm siyasi dengeleri değiştirecek bir iddia gündeme geldi.

13 Eylül 2017 Çarşamba 01:01

Ankara kulislerinden tüm siyasi dengeleri değiştirecek bir iddia gündeme geldi. Yeniçağ Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, hileli referandumla halka dayatılan tek adam rejimi için “Kişisel projem” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayabileceğinin kulislerde konuşulduğunu ifade etti.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de danışmanlığını yapmış olan Ahmet Takan, “Başkentte, bizlerin sizlere kulis diye aktardığımız yerler o kadar karıştı ki... İnanamayacaksınız belki!.. R. Erdoğan'ın bir daha Cumhurbaşkanı adayı olmayacağı bile iddia edilmeye başlandı. ‘Türkiye'de çok değişik bir kişi Cumhurbaşkanı olabilir’in üzerinde ısrarla duruluyor ve kafa patlatılıyor. Gelişmeler nereye gider?.. Burası Ankara... Çok şey konuşulur... Pek çok kez yaşayarak şahit olmuşumdur; ‘büyük sürpriz’, ‘sürpriz olur’ dediğimiz şeyler gün olup gerçek olmuştur. Bekleyelim bakalım!..” ifadelerini kullandı.

ABD’YE BM ZİYARETİ VE SARRAF DAVASI
Takan’ın köşesinde değindiği konulardan biri de 19-25 Eylül tarihleri arasında ABD’nin New York kentinde gerçekleşecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 72’nci dönem toplantıları oldu. Ahmet Takan, Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’de görülen Rıza Sarraf Davası’na eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da dahil edilmesine “Pis kokular geliyor” demesinin gölgesinde geçecek ABD Başkanı Donald Trumpla görüşmede Tayyip Erdoğan’ın bu sertlikte davranmayacağını düşündüğünü belirtti.

Takan, Erdoğan’ın ABD ziyaretiyle ilgili şu analizlerde bulundu:

“Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a Reza Zarrab davasında tutuklama kararı çıkmasının ardından R. Erdoğan'ın Trump'dan randevu koparması ABD gezisini daha da önemli hale getirdi. Bakalım ‘gelen pis kokular’a ne olacak?.. Erdoğan, Kazakistan'a uçmadan önce Atatürk Havalimanı'nda kestiği raconları Trump'a tekrarlayabilecek mi?.. ‘Pis kokular’ birden muhteva değiştirip lavanta kokusu olur mu?.. Birleşmiş Milletler toplantılarının bitiş tarihi aynı zamanda çapulcubaşı Barzani'nin referandum tarihi olan 25 Eylül, Türkiye-ABD ilişkileri için yeni bir makas değişimi olur mu?.. Başta Erdoğan olmak üzere iktidar sözcüleri PKK/YPG'ye giden silah dolu TIR'lardan bahsederler mi?.. ABD'ye yönelik PKK/YPG müttefikliği eleştirileri bıçak gibi kesilir mi?..

Bu seferki ABD gezisi öncekilere göre çok farklı olacak gibi!.. Başkentte her ihtimale göre farklı senaryo konuşuluyor. AKP iktidarı, Barzani referandumu sonrasında ilan edilecek bağımsız Kürt devletini ‘Türkmenlere de özerk bölge verilecek’ bahanesiyle ilk tanıyan olur mu?.. Zafer Çağlayan'ın ABD'de tutuklu bulunan Zarrab'ın davasına eklenmesi ve beraberine eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan'ın da takılması ve tutuklama kararları... Ankara kulislerinde "daha en az 6-7 isim var" diye konuşuluyor. Bazı bankalar!.. Bürokrasiyi de "ABD görevi" korkusu sardı. Alakalı alakasız pek çok bürokrat görevin içeriği ne olursa olsun ABD'ye gitmeyeceklerini peşinen ve açıktan ilan ediyor. Bu dava sonrası ABD, Türkiye'ye ne fatura çıkarır?.. 60 milyar dolar civarında bir paradan (cezadan) bahsedenler var.”


NUMAN KURTULMUŞ ADAY OLACAK DEMİŞTİ
Ahmet Takan'ın bu yazısı, 29 Ağustos'ta yayınlanan yazısını hatırlattı. Takan o yazısında da Ankara kulislerinden 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çarpıcı bir iddiayı gündeme getirmişti. Ahmet Takan, "Numan Kurtulmuş, el altından Cumhurbaşkanı adaylığı için bazı yerlerde nabız yokluyormuş!..." ifadelerini kullanmıştı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol