'DEĞİŞİM RÜZGARLARI BAŞLADI'

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, Türkiye'nin değişim rüzgarlarının etkisi altına girdiğini belirterek, " Üstten değil dipten gelen bir İslami hareketle hem değişmeli hem de değiştirmeliyiz" dedi.

11 Haziran 2015 Perşembe 01:32
'DEĞİŞİM RÜZGARLARI BAŞLADI'
İşte hocamızın değerlendirmeleri:
" 2050'li yıllardan günümüze baktığımızı farz edersek tarihin önemli bir dönemecinden geçmekte olduğumuzu söyleyebiliriz. Tarihin dönüşüm yasası gereğince toplumların birbirine döüşerek ilerlemesi kaçınılmazdır. Bu dönüşüm ilahi değerlerle sırf pozitif akla dayalı beşeri değerler arasında gidip gelmektedir. Herşey mevsimi geldiğinde cereyan etmektedir. Peki acaba şimdi hangi mevsimin sonunda ve hangisinin başındayız. Genel dünya konjoktürü bize ipuçlarını veriyor. 20. yüzyıl daha çok batı uygarlığının yükselişine, dünya egemenliğine ve birbirini yemesine sahne oldu diyebiliriz.

Türkiye'de şimdi değişim rüzgarlarının etkisi altında. Türkiye'de tepeden değil dipten gelen bir dalgaya ihtiyaç var. Türkiye gibi tarihi, stratejik konumu olan bir ülkede İslami hareket rüzgarının kesinlikle dipten esmesi gerekir. Dipten gelmeyen dalgalarla bazı üst değişikliklerle bir yere varılamadığı, yetersiz, soluksuz kaldığı artık görülmüştür.

Dalganın dipten estirilmesi için yıllar değil mevsimler gerekmektedir. Toplumun dibi topyekün halktır. İşçisiyle, esnafıyla, memuruyla, kadınıyla, aydınıyla topyekün halk ve kamuoyu. Bu açıdan İslami hareket bir kamuoyu hareketi olmak zorundadır. Çünkü onun yeşerip boy atacağı, gövdeleneceği yatak halkın bağrıdır. Dinin dibi de ilahi vahyin toplandığı Kur'an'dır. Çünkü O, Allah'ın insanlar içindeki sesi, ifadesi ve ruhudur. Toplum ancak bu ruh ile değişip harekete geçecektir. Değişmenin motoru, Kur'an merkezli devrimci İslami anlayış olmalıdır. Bu anlayışın merkezinde Kur'an vardır. Şimdi bu tarihi değişimin rüzgarını güçlendirmek zamanıdır. Çevresel şartlar, genel dünya konjöktürü, ülkenin değişmeye yüz tutan görüntüsü İslami hareketin önüne yeni ufuklar açmaktadır. Köşede oturmanın, ürkek ve çekingen davranmaların çoktan vakti geçmiştir. Hz. Peygamber'in Hira'dan Mekke toplumunun içine girdiği ruhla toplumun içine girmeliyiz. Musab'ın Medine'ye, Ebu Zer'in Gifar'a gittiği ruhla topluma gitmeliyiz. İslam'la Kur'an'la değişmeli ve değiştirmeliyiz.

Değişim başka birilerine ısmarlanamaz. Değişimden bahseden herkesin peşinden gidemeyiz. İslami hareket Türkiye'nin yegane değişimci hareketidir. Bunun dışındakiler değişim misyonunu üstlenemezler. Zira mevcut statükonun tam karşısında İslami hareket bulunmaktadır. Statüko ancak karşıtı tarafından değiştirilirse sosyal değişme tamamlanmış olur. Diğerleri ise bu dipten gelen dalganın belki yol açıcısı olabilirler. Değişim rüzgar ister, ruh ister, birikim ister, dayanışma ister, elele omuz omuza mücadele ve sabır ister."


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.06.2015 10:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ebu Ali bin Zafer @Bunyamin 2015-06-11 15:50:18

yazık sana bünyamin. geçici dünya heveslerin uğruna ateşine odun atmışsın. tevbe et.

Avatar
Bunyamin 2015-06-11 11:42:12

Hocamız mı ne hocası hhaa pardon Gezi hocası

Avatar
Niyazi demir 2015-06-11 11:59:17

Hocayla öğretmeni karıştıranlar dinle şeytanıda karıştırırlar şarapla sarhoş olanı ayıktırırsın ama yalan dinle sarhoş olanı ayıktıamazsın

Avatar
Selocan 2015-06-11 12:06:57

gerçek islam sizin işinize gelmez efendiler. Sizin islamınız öncelikle sermaye sahiplerini koruyacak. Yoksullar falan onlar ancak sadakayla kurtulur. Fakirlikten fazla bahsetmemek lazım şükretmek gerekiyor. Sizin dininiz sermayenin manifestosu. Adam islamiyetten bahsediyo okuyunda biraz adam olursunuz belki

Avatar
gulcan gozuacik 2015-06-11 12:46:08

Toplumun dibi halktir,iscisi ,esnafi memuru,kadiyla, aydiniyla top yekun bu acidan islami hareket bir kamuoyu hareketidir.degisim,ruzgar ister ruh ister,birikim ister dayanma ister.Mucadele ve sabir ister,el,ele omuz omuza, musluman uyanik olur.

Avatar
İsmail 2015-06-12 14:42:40

İhsan efendi güzel şeyler söylüyorsun. Lakin unutmaman gereken husus düsunceleriyin yer bulabilmesi için durduğun yer çok önemli insan katleden, insan emeğini tarumar eden ve ülkeyi bölmeye çalışan aşağılık guruhun yanında yer alırsan sözünü ettiğin halk seni skne bile takmaz tıbkı yaşar nuri'yi takmadiklari gibi o da önemli şeyler söylemişti. ....

Avatar
gülten firat 2015-12-29 20:02:32

Hocam sizi çok seviyorum bütün ıslam alimleri sizin gibi düşünse bu savaşlar haksızlıklar yolsuzluklar olmaz Allah uzun ömürler versin