'DEDENİ DE SEVMEZDİK...'

Başkanlık sistemiyle ilgili açıklamaları, ardından da Galatasaray Adası'nı istemesiyle gündeme gelen Abdülhamit'in 5. kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu'na TGB'den "Dedeni de sevmezdik" yanıtı geldi.

04 Şubat 2017 Cumartesi 15:34

2. Abdülhamit'in 5. kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu'nun açıklamalarına Türkiye Gençlik Birliği'nden (TGB) yanıt geldi. Osmanoğlu'nun "Bizim canımıza yetti parlamenter sistem artık" şeklindeki sözlerine sert yanıt veren TGB, açıklamasından "Seni sevmedik dedeni de sevmezdik" dedi.

​Geçtiğimiz günlerde, Sultan 2. Abdülhamit'in 5. kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu, twitter hesabından başkanlık sistemi referandumuna evet oyu vereceğini söylemişti. Başkanlık sistemi için yapılacak olan referanduma giden süreçte Nilhan Osmanoğlu bu açıklamasının öne çıkarıldığını belirten TGB açıklamasında, "Sistemin kendilerince tarihsel alt yapısını oluşturmak için başlatılan kampanya doğrultusunda TRT'ye Abdülhamit dizisi yapılırken, Derin Tarih gibi Atatürk düşmanlığı üzerinden yürüyen dergiler de Abdülhamit kapak konusuyla bu kampanyaya ortak oluyor" ifadeleri kullanıldı.

'NE ONLARIN HANEDANLARI KALDI, NE DE TAPULARI'

Osmanoğlu'nun Galatasaray Adası'nı istemesine de değinilen açıklamada "Osmanoğlu, bu havaya kendini öylesine kaptırmış ki Galatasaray Adasına bile göz dikti. Tapusunun dedesinden kendilerine miras kaldığını ifade eden Nilhan Osmanoğlu'na Galatasaray Spor Kulübü, adanın tapusunun 60 yıldır kedilerine ait olduğunu söyleyerek adeta haddini bildirmiştir. Yine o havaya kapılan Osmanoğlu kendini 'Osmanlı Hanedanı Sultanı' olarak nitelendiriyor. Ancak şunu iyi bilmeli ki 29 Ekim 1923 ile birlikte ne onların hanedanı kaldı ne de dedesinden kalan tapuları" denildi.

Demeç vermeye başladığı ilk günden itibaren halkın Osmanoğlu'nu antipatik bulduğu belirtilen açıklama, "Osmanoğlu'na bizim de bir çift sözümüz var: Seni sevmedik, dedeni de sevmezdik" ifadeleriyle bitirildi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol