'DAVUTOĞLU BİTTİ, YENİ BİR YILDIZ DOĞDU'

Ahmet Hakan seçimin 10 sonucunu yazdı, yeni koalisyonu açıkladı!

08 Haziran 2015 Pazartesi 14:48
'DAVUTOĞLU BİTTİ, YENİ BİR YILDIZ DOĞDU'

 Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü “Seçimin 10 sonucu” başlıklı yazısında dün yapılan genel seçimleri kaleme aldı. “Yandaş medya çöktü, davutoğlu bitti, bir yıldız doğdu”  ifadelerini kullanan Hakan’ın yazısı şu şekilde:

1-KİBİR YENİLDİ:

Üst perdeden konuşma, yasaları zorlama, böbürlenme, “siyaset dehasıyım ben” edaları, rakibi küçümseme, seçmeni aptal yerine koyma, seçmenin zekâsını yok sayma… Hepsi ama hepsi yenildi.

2-BİR YILDIZ DOĞDU:

Cumhurbaşkanlığı seçiminde başlayan Selahattin Demirtaş rüzgârı, bu seçimde fırtına oldu, esti. Soğukkanlılığıyla, esprisiyle, kucaklayıcılığıyla, özgürlükçülüğüyle, hitabetiyle, sahiciliğiyle Türkiye siyasetinin vazgeçilmezi oldu

3-ABANMA TERS TEPTİ:

Bütün pankartları kapladılar, bütün alanları zapt ettiler, valileri, kaymakamları sahaya sürdüler, Cumhurbaşkanı’yla, Başbakan’ıyla sekiz koldan yürüdüler ve çıkan sonuç yüzde 40 oldu. Abanma ters tepti yani.

4-YANDAŞ MEDYA ÇÖKTÜ:

Okunmayan gazetelerle, izlenmeyen televizyonlarla… Propagandist tutumla… İktidarı övmeye, muhalefeti eleştirmeye ayarlı çizgiyle… İftiracı ve çirkin yayınlarla… Milletimiz üzerinde hiçbir etkisi olmadığını gösterdi.

5-DAVUTOĞLU BİTTİ:

Başbakan Ahmet Davutoğlu “Partim tek başına iktidara gelemezse istifa ederim” demişti. Bu açıdan bakıldığında… Davutoğlu’nun Türkiye siyasetindeki geleceği karardı.

6-TÜRK-KÜRT KARDEŞLİĞİ:

“Kürt partisi” olarak nitelenen parti, Türkiye’nin partisi oldu… Eşitlik, özgürlük temelinde Kürtlerle Türkler aynı parti çatısı altında buluştu. İstanbul ile Diyarbakır, bu kez gerçekten kardeş oldu. İzmir ile Batman bu kez gerçekten dayanıştı.

7-CHP VE İNANDIRICILIK:

Bu seçimde çok iyi bir kampanya yürüttüler… İdeolojik bakışı bıraktılar… Ekonomiye yöneldiler… Olumlu mesajlar verdiler… Fakat yılların inandırıcılık sorunu tek seçimde aşılamazdı. Çizgiyi bozmazlarsa… Bir sonraki seçimde daha iyi bir sonuç alabilirler.

8-ERDOĞAN’IN DURUMU:

Cumhurbaşkanı olarak meydanlara çıktığı için… Hedefi çok yüksek koyduğu için… Kampanyayı domine ettiği için… Polemiklerin tam içine daldığı için… Anayasal sınırları zorlamayı bırakıp aştığı için… AK Parti’nin aldığı sonuçta en büyük pay onun… Sonuçtan memnunsa sorun yok. Memnun değilse özeleştirisini vermeli.

9-KOALİSYON KESİN:

Bundan sonra her türlü gelecek ihtimali tartışılacak. Koalisyonlar, erken seçimler, azınlık hükümetleri falan… Ama ben şimdiden kişisel tahminimi söyleyeyim: AK Parti ile MHP koalisyonu geliyor.

10-EKONOMİ ETKİSİ:

Büyüme oranlarıyla birinci partinin oy oranları arasında kurulan bağlantı haklı çıktı. Türkiye büyürken AK Parti’nin oyları yüzde 50’lere vurdu. Türkiye’nin büyümesi durunca AK Parti oy kaybetti…

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.06.2015 14:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol