CUMHURİYET'E 500 BİN TL'LİK DAVA!

Başbakan Binali Yıldırım, oğullarının 'vergi cenneti'nde şirketleri olduğunu haberleştiren Cumhuriyet gazetesinden 500 bin lira tazminat talep etti.

10 Kasım 2017 Cuma 23:11

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet gazetesi ve internet sitesinde yayınlanan ve oğullarının da adı geçen Paradise Papers dosyalarında kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiasıyla gazete aleyhine 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

BBC Türçe'nin haberine göre, Yıldırım, avukatı aracılığıyla Anadolu 24. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunduğu dilekçesinde "Toplumda yanlış ve yanlı algı oluşturmak amacıyla kasıtlı olarak yapılan sözde haberlerin özel vurgular kullanılmak suretiyle açık tahkir ve tezyif kastıyla hazırlandığını" iddia etti.

Dilekçede, Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanı olarak ve Başbakan olarak görev yaptığı sırada alanında Türkiye'ye çağ atlattığı ileri sürülürken dünyada da hayranlık uyandırdığı iddia edildi. Ayrıca Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanı olduğu sırada Malta'da açılan şirketlerin sahibi olan oğulları Erkam Yıldırım ile Bülent Yıldırım'ın "saygın iş adamları" olduğu ifade edilirken Cumhuriyet gazetesinden de Binali Yıldırım için 250 bin, Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım için ise 125'er bin lira olmak üzere 500 bin liralık manevi tazminat talep edildi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol