ÇUKURCU'DA HAİN PUSU:12 ŞEHİT!

HAKKARİ'de askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşedikleri mayını infilak ettiren PKK'lı teröristler, bölgeye sevk edilen askerleri pusuya düşürdü. Şehit 12 asker oldu. 1 Binbaşı, 4 Uzmançavuş, 6 Er, 1 Korucu.

17 Ağustos 2011 Çarşamba 16:05
ÇUKURCU'DA HAİN PUSU:12 ŞEHİT!

Hakkari- Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında bu sabah saat 09.00'da askeri konvoyun geçişi sırasında teröristler önceden koydukları mayını infilak ettirdi. Patlamada 1 asker şehit düştü, askerlerden yaralananlar oldu.

Patlama haberi alınır alınmaz bölgeye birlikler sevk edildi. İlk ulaşan askerler, teröristlerin kurduğu pusuya düşene çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle aralarında bir binbaşının da bulunduğu 8 asker şehit düştü.

Çatışmada ve patlamada yaralanan 12 asker, Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğu ve şehit sasının artabileceği belirtildi.

Çatışma bölgesine sevk edilen birlikler, PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için helikopterlerin de hava desteğinde büyük bir operasyon başlattı.


ŞEHİT CENAZELERİ TUGAYDA

PKK saldırısında şehit olan 12 askerin cenazeleri, Hakkari Asker Hastanesi'nden alınarak uğurlama töreninin yapılacağı Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’na götürüldü.

Şehit askerler için ilk törenin Tugay Komutanlığı’nda yapılacak ve ardından şehitlerin cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

ŞEHİT SAYISI 12'YE YÜKSELDİ

Hakkari- Çukurca karayolundaki saldırıda şehit sayısı 11'e çıktı. Teröristlerin mayınlı ve roketatarlı saldırısında, patlamanın şiddetiyle zırhlı araçlardan biri Zap Suyu'na uçtu. Bu araçta 3 askerin hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 12'e yükseldi.

Saldırı, Çukurca'ya intikal eden birliğe güvenlik sağlayan konvoyun dönüşü sırasında yapıldı. PKK'lı teröristler yola döşedikleri antitank mayınları ve C-4 patlayıcıları infilak ettirdikten sonra zırhlı araçlara roketatarlarla ateş açtı.

11 şehitten Binbaşı Yavuz Başer'in ailesinin Ankara'da Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt'un Manisa'nın Salihli İlçesi'nde oturduğu belirtildi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol