Cübbeli Ahmet: 4 Mayıs'ta Korona Belasından Kurtulacağız

Ahmet Mahmut Ünlü, kendisine Koronavirüs'ün şerrinin ne zaman kırılacağı yolunda sorular geldiğini söyleyerek, Ramazan'ın onuncu gününde azabın sona ereceğini öne sürdü. Yayımladığı konuşmasında 4 Mayıs'ı tarih olarak veren Ünlü yaptığını 'güzel bir tefaülde bulunuyorum' sözleriyle tanımladı.

08 Nisan 2020 Çarşamba 15:48
Cübbeli Ahmet: 4 Mayıs'ta Korona Belasından Kurtulacağız

İsmailağa Cemaati'nde liderlik için rekabet halinde olan mollalardan Ahmet Mahmut Ünlü, dün yayımlanan bir "sohbet" videosuyla Covid-19 salgını hakkında kendi deyişiyle tefaülde bulundu.

Cübbeli Ahmet Hoca lakabıyla tanınan Ünlü, Ramazan'ın ilk on gününün "rahmet" dönemi olduğunu öne sürdüğü konuşmasında, kendisine Koronavirüs'ün "şerrinin ne zaman kırılacağı" sorularının sorulduğunu söyledi ve bunu bir tefaülde bulunarak yanıtlayacağını söyledi. "Rüya görmedim, kahinlik hiç bilmem, münneccimlik bilmem, astrolog mastrolog değilim" diyen Ünlü, güzel tefaül olarak tanımladığı yanıtında 4 Mayıs'ı 5 Mayıs'a bağlayan geceyi işaret etti.

Ünlü'nün tam tarih verdiği bölüm şöyle:

"Ben bu hadis-i şeriften bir tefaülde bulunarak, Ramazan-ı Şerif'in ilk onu başlar başlamaz birinci günü de diyemiyorum ama diyelim on günde büyük bir zaman merhalesi, onu bittiğinde onbire girilende rahmet faslı tamamen üzerimize tecelli ettiğinde (...) o noktada ben ümit ediyorum, güzel de bir tefaülde bulunuyorum, bu hadis-i şeriften bir yorum çıkartıyorum. (...) İnşaallah bu nereye tekabül ediyor? 4 Mayıs'a tekabül ediyor. 4 Mayıs İnşaallah Ramazan-ı Şerif hürmetine ..."

Tefaülde bulunmak, farklı kaynaklarda ve sözlüklerde "fal tutmak" olarak tanımlanıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.03.2021 13:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol