'ÇOBAN OHAA DER.. SÜRÜ MEEE..'

" Nereye ohaa derse sürü o tarafa gider. Ohaa der o tarafa ohaa der bu tarafa.. Niye bu tarafa diye de kimse sormaz..."

09 Aralık 2016 Cuma 03:38
İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, Başkanlık sistemi tartışmalarının iyiden iyiye yoğunlaştığı bugünlerde flaş açıklamalar yaptı. İşte önceki ay Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, çobanlık açıklaması ile gündeme gelen Bakara Suresi 104. ayetine dair açıklamaları:

" Ey iman edenler! Peygamber dahil başınızdakilere çobanım demeyin. Sen bizim çobanımızsın bizi güt demeyin diyor Kur'an. Dikkat ederseniz yöneticilere seslenmiyor halka sesleniyor. Yöneticilerin birçoğu kendilerini çoban gibi görebilir de, siz kendinizi sürü yapmayın diyor. Halka sesleniyor açıkça. Zaten yönetici gelir, kendisini çoban gibi görebilir, dev aynasında görebilir aslolan halktır, halk kendisini sürü yerine koymayacak. Baktığınız zaman çobanla sürü arasındaki diyalog sadece iki kelimeden ibarettir. Çünkü biri insandır diğer sürüdür. İnsanla sürü arasında konuşma olamayacağı için, tür farklılığı olacağı için diyalog sadece iki kelime ile kurulur. Sürü meee der çoban da ohaaa der. Bu kadar... Başka bir diyalog kurması mümkün müdür? Nereye ohaa derse sürü o tarafa gider. Ohaa der o tarafa ohaa der bu tarafa.. Niye bu tarafa diye de kimse sormaz. Çünkü biri sürüdür diğeri çobandır. Kur'an bunu yasaklıyor. Böyle bir ilişki biçimini yasaklıyor. Nerede yasaklıyor? Bakara Suresi'nin 104. ayetinde yasaklıyor.
Gelin görün ki bizim muktedir çıkmış Emevi halifeleri için uydurulmuş hadis rivayet ederek, ben sizin çobanınızım diyor. Ve hepimizi sürü yerine koyuyor. Buna razı olacak mısınız? Var mı böyle birşey? Bir defa bu Kur'an'a terstir. Sürü olmayı reddetmeliyiz. Bunu reddetmek Allah'ın emridir, farzdır. Mealleri açıp, bakın. Ona danışmanlık yapanların hepsini ben tanırım. Şimdi değişmiş birçoğu ama hurafe hadisleri getirip yazıyorlar garibimde çıkıp okuyor, imam hatipten kalma kültürüyle güya millete dini ders vermiş oluyor. Oysa hurafeye batmış bir yönetim anlayışını sergiliyor. Allah'ın kitabında durum böyle değil."
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.12.2016 03:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol