CHP'DE SİYASET Mİ YAPACAK? İŞTE CEVABI!

Hurafelerden arınmış, saf, berrak, gerçek dini anlatıyor olsa da özellikle muhafazakar çevrelerce 'solcu, 'komünist' yakıştırmaları yapılan İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, CHP'de siyaset yapıp yapmayacağına dair soruyu yanıtladı. İşte o cevap...

10 Ocak 2014 Cuma 12:33
CHP'DE SİYASET Mİ YAPACAK? İŞTE CEVABI!
Sezai Şengöl ile gerçekleştirdiği röportajda kendisine yöneltilen soruya 'Hepsi uydurulmuş şehir efsaneleri" yanıtını veren Eliaçık hoca, siyaseti düşünmediğini söyledi. Eliaçık hoca, " Aleyhime günde 10 tane yalan uyduruyorlar. Benim CHP’den aday olmam gibi bir şey sözkonusu olamaz. Etrafımızdaki esnaf arkadaşların, gelip giden bizi seven insanların infaklarıyla dönüyor gerçekleştirdiğimiz faaliyetler. Benim şahsıma da yapılmıyor bu tür şeyler. Buradaki yoksullar, evsizler için yapılan infaklar var. Paylaşım bölüşüm üzerine kurulu bir sistem. Şahsım adına bir tek kişiden dahi herhangi bir şekilde kendimi geçindirmek için para almıyorum. Kitaplarımdan gelen kazançla geçiniyorum. Evim yok arabam yok. Üzerimde mülkiyet yok. Mülkiyetsiz öleceğim. Burada en fazla bir vakıf olur. O da kitaplarımın geliriyle kurulur. Kitaplarımın geliri de benden sonra Kuran’da (Tevbe 60) adı geçen 8 sınıfa kalır. Yani bu aynı zamanda benim vasiyetimdir. Vasiyetim budur" dedi.


SİYASETİ DEĞİL KİTAP YAZMAYI İSTİYORUM...
Siyaset yapmak yerine kitap yazmayı düşündüğünü kaydeden Eliaçık hoca, geniş yelpazeli bir katılıma destek verebileceğini belirterek, " Siyasi bir oluşum söz konusu olduğunda, çok büyük ve geniş yelpazenin katılımıyla bir hareket olursa, mesela yeryüzü sofralarındaki tarza uygun bir siyaset olursa destekleyebilirim. O sofralarda hiç kimse, partisinin bayrağını flamasını getirmemiştir. Hiç kimse ya da zengin birisi tarafından finanse edilmemiştir. Özgür olmuştur. İcabında yere oturmuş, herşey şeffaf olmuştur. Dolayısıyla kapalı kapılar ardında işler olmayacak. Böyle bir tarzda olursa destekleriz tabi. Dedikodu yapıp, karalamak için tezgah kuranlar, yalan-yanlış haber yayanlar var maalesef" diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.01.2014 12:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Aysu kaya 2014-01-10 13:31:44

Sayın Hocam hiç evim yok diyorsunuz üzûldüm hiç olmazssa kira vermiyeceğiniz bir eviniz olsun Dünyada Mekan Ahirette imansız bırakmasın yüce Allah .benim sizler den bir ricam var müslüman kadınlarımız kızlarımız Erkeklerimiz Gerçek Müslüman nasıl olmalı nasıl giyinmesi gerektiğini bilmiyorlar 12'yaşın daki kız evlatlarımız başını huni gibi tokoz gibi sarıp kafalarının arkasını görmedikleri için güzel olduklarını sanıyorlar rahibe baş bağlaması yapıyorlar büyüklere saygı sıfır anneyi babayı beğenmemek küçümsemek .okumak gibi bir dertleri yok sorumlvluk yok ne oldu bu çocuklarımıza bunlar gelecekte nasıl iyi anne baba olaçklar bunların yetiş tirdikleri evlatlar dan nasil iyi okumuş bilgili bilim adamları devlet adamları olaçk siz den ricam Her cuma öğlen atv de kanal D de Şov tv Foks tv de bunlardan birin de halkı aydınlatmanızı iyi ahlak lı insan nasıl olmalı giyimleri nasıl olmalı sokak hayvanlarına yapilan acımasızca davranan onların ayaklarıni kuyruklarını kesen gözlerini oyan caniler var bu hayvanları korumak için Belediye başkanları ne den önlem almıyor hayvanlara eziyetin cok günah olduğunu anlatin bu yaz diklarım size cok basit gelebilir ama gercekler bunlar halk çok cahil önüne gelene inanıyorlar okumuyorlar siz çok sevilen hocasınız sizin anlatdıklarınıza inanaçklardır saygılarım la

Avatar
cengiz kurmuş 2014-01-10 16:32:40

siyasete girerse bütün itibarını kaybeder. siyaset insanlığın başına gelmiş büyük felaketlerden biridir. siyasetle doğru bağdaşmaz. birbirlerini iki zıt kutup gibi iterler.

Avatar
Abbas Doğan 2014-01-10 18:02:56

bu konudaki görüşlerinizi sonuna kadar destekliyorum. şimdiye kadar karşı çıktığım bir görüşünüze raslamadım. herkesin chp de olmasını istememe rağmen sizin olmanızı istemiyorum. bu şekilde yolunuz açık olsun. sağlıklar diliyorum.

Avatar
mahmut 2014-01-10 19:30:52

selam vehürmetler

Avatar
Murat Öztürk 2014-01-11 09:56:23

Siyaset coklutsal biriştir fakat Türkiyede yanlış anlaşılıyor hirsızlık olarak alkılanıyor. İşde bu yanlış. Siyaset halka hizmet olmalı. Halka hizmet Hakka hizmettir.