CHP'NİN TÜM KADROSUNA SORUŞTURMA!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi’nin (PM) 6 Kasım 2016 tarihli toplantısının ardından yayınladığı bildiri nedeniyle partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dahil bütün PM üyeleri hakkında soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

01 Aralık 2017 Cuma 13:38

Hürriyet'ten Rıfat Başaran'ın haberine göre, CHP Parti Meclisi, geçen yıl HDP ve Cumhuriyet gazetesine yönelik tutuklamalar üzerine olağanüstü toplanarak bildiri yayımladı. Dört maddelik bildiride, 'FETÖ, PKK ve IŞİD terör örgütlerine yardım ve yataklık eden Saray ve AKP yöneticileri, demokrasimize ve ülkemizin bekasına yönelik en büyük tehdittir' ifadeleri yer aldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu bildiri üzerine, 8 Kasım 2016 tarihinde avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına’na, Kılıçdaroğlu ve PM üyeleri hakkında, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. AKP Genel Merkezi de aynı bildiri nedeniyle ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçunu düzenleyen TCK’nın 301. Maddesi’ne ilişkin suç duyurusu yaptı.

Başlatılan soruşturma kapsamında PM üyesi milletvekilleri hakkında, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ iddiası yönünden fezlekeler hazırlanarak TBMM’ye gönderildi. TCK’nın 301. Maddesi’ndeki suçlar için yapılacak soruşturma için Adalet Bakanlığı’nın izni bekleniyor. Dosyaları ayrılan, milletvekilli olmayan PM üyeleri hakkındaki soruşturma ise sürüyor. Vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılırsa Kılıçdaroğlu dahil tüm PM üyeleri hâkim karşısına çıkabilir.

'NE KADAR DOĞRU OLDUĞUNUN KANITI'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Fezleke düzenlenmiş olması bile orada yazanların ne kadar haklı olduğunun kanıtıdır” görüşünü savundu. Hakkında fezleke düzenlenen İstanbul milletvekili İlhan Cihaner ise “İlk kez bir partinin Parti Meclisi’ne tümden soruşturma açılıyor” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.12.2017 02:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
mahmut dogan 2017-12-02 03:30:38

yuzsuz,serefsiz,ve hirsiz olursan sonuc kacinilmaz.
daha neler oldugunun ancak bu yuzde biri.enaz 5000 kisi Turkiye'den silinmeli.