CEMAATÇİ 'SÜRGÜN' PAPAĞAN...

Cemaat okuluna yapılan baskında bulunan papağan 'mevzuata aykırı' bulundu.

23 Ağustos 2015 Pazar 13:08
CEMAATÇİ 'SÜRGÜN' PAPAĞAN...

 28 Şubat sürecini trajikomik bir şekilde anlatan ‘Sürgün İnek’ filmindeki hadise, 2015 Türkiyesinde ‘Sürgün Papağan’ olarak aynen yaşandı. Denetlenen bir okuldaki papağan hakkında, bulunması mevzuata uymadığı gerekçesiyle uzaklaştırma kararı verildi.

28 Şubat sürecinde Malatya’nın bir köyünde okulun bahçesine giren inek, buradaki Atatürk büstünü kırmıştı. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma açmış, köylülerin ifadesi alınmıştı. İnek ise ceza gelecek korkusuyla komşu köye gönderilmişti.

OKULLARDA SADECE BALIK OLABİLİR
 
Zaman’da yer alan habere göre; Ankara’daki okul denetimlerdeki yaşanan bir hadise de Sürgün İnek filminin hatırlattı. Bir ilkokula gelen müfettişler, girişte kafes içindeki papağanı fark ettiler. Öğrencilerin “Atlantik-tik” diye seslendikleri papağan, okulun maskotu olmuştu. Müfettişler, yönetmeliklere göre okullarda ‘balık’ dışında hayvan bulundurulamayacağını belirterek papağanın kaldırılmasını istediler.
 
SAHİBİ ‘ŞEHİR DIŞINDAYIM’ DEDİ
 
Papağan bir velinin hediyesi idi. Kendisine ulaşıp durumu anlatan okul yöneticileri “Şimdi Ankara dışındayım, hediye edebilirsiniz” cevabı aldı. Arayışlardan sonra “Biz bakarız” diyen bir sivil toplum kuruluşuna gönderilen Atlantik-tik, şimdi yeni yuvasına alışmaya çalışıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.08.2015 13:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol