'ÇAĞIMIZDA DİN DİYE BİRŞEY BIRAKMADILAR'

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, " Yeryüzünde iki tür insan vardır, bunun dışında yapılan tüm ayrımlar anlamsızdır. Bunlar zalimler ve mazlumlardır" dedi.

31 Ekim 2013 Perşembe 13:22
'ÇAĞIMIZDA DİN DİYE BİRŞEY BIRAKMADILAR'

 Günümüzde özellikle Ortadoğu coğrafyasında yaşanan mezhep savaşlarının insanların kişisel hırs ve menfaatlerinden kaynaklandığını belirten Eliaçık hoca, " Kuran'ın içinde mezhep diye birşey yok. Mezhepler tarihsel oluşumlardır. İhtiyaca binaen ortaya çıkmışlardır. İnsanların herhangi bir mezhebe bağlanması diye bir mecburiyeti yoktur. Herhangi bir tarikatta olma zorunluluğu yoktur. İnsanların Kurandan hesaba çekilmesi diye bir zorunlulukları vardır. Yani Allah sana niye şu mezhepten olmadın, niye şu tarikata girmedin, niye şunun kitabını okumadın demez. Allah sadece ve sadece kendi kitabından sorar. Bu nedenle Kuran'ın dışında hiçbir kitabın dini değeri yoktur" dedi.



MEZHEBE İNANMAYABİLİRSİNİZ!
İnsanların "Ben hiçbir mezhebe inanmıyorum" demesi halinde herhangi bir yükümlülük altına girmeyeceğini de kaydeden Eliaçık hoca, " Mezhep savaşları insanların hırslarından, menfaatlerinden, çıkarlarından dolayı çıkıyor. Yani bugün partiler, ideolojiler birbiriyle savaşıyor. Eskiden de dinler birbiriyle savaşıyordu. Bana göre iki tür insan vardır yeryüzünde. Yegane savaş bu iki zümre arasında olabilir. Zalimler ve mazlumlar. Bunun dışında hiçbir şey savaşmaya değmez. Zalimler kimlerdir Kuran'ın tabiriyle 'bahçe sahipleridir' mazlumlar kimlerdir 'garibanlar, sömürülenlerdir. Mülk sahipleri vardır, alın teriyle geçinenler vardır. Dolayısıyla artık günümüzde iş öyle bir hale geldi ki ortada din kalmadı. Dinin temeli yıkılıp gitti. Böyle olunca da mezhep olsa ne olur?" diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.10.2013 13:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
bülent yücel 2013-10-31 20:14:30

ben şöyle diyorum ben ne sünni ne alevi ne şafi nede hambeli mezhebine bağlıyım ben sadece ve sadece peygamberimizin mezhebine bağlıyım

Avatar
Mustafa ardıç 2013-10-31 20:20:36

Allah aynı peygamber aynı bu mezhep olayını çok okuduğum halde hala anlıyamıyorum

Avatar
adem oglu 2013-10-31 22:50:23

Sadece müslümanım.

Avatar
yalçın çağlayan 2013-11-01 12:14:29

ben alevi biriyim. ama ihsan hocanın konuşmaları çok güzel.hocam herkes sizin gibi olsa ne kavga olur ne aclık olur. basarılar diliyorum

Avatar
rızaduran 2013-11-02 12:07:22

bazlarının rahatınıbozdun konushocam