BÜYÜK ZAFERİN 90. YILI...

Her ne kadar buruk bir şekilde yaşandığı görüşünde olanlar varsa da 30 Ağustos Zafer Bayramı yurdun dört bir yanında kutlanıyor.

30 Ağustos 2012 Perşembe 13:06
BÜYÜK ZAFERİN 90. YILI...

 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Şanlıurfa ve Adıyaman'da düzenlenen törenlerle kutlandı. Yoğun güvenlik önlemi alınan Şanlıurfa'daki kutlamalarda konuşan Vali Celalettin Güvenç, "Terörün zulmüne rağmen zafer bayramını coşkuyla kutluyoruz" dedi.

Şanlıurfa'da, Şehitler Abidesi'nde düzenlenen çelenk koyma töreni sırasında yoğun güvenlik önlemi alındı. Frekans karıştırıcı jammerli araçların görevlendirildiği tören alanının çevresindeki yüksek binalarda özel harekatçıların bulunduğu görüldü. Anıta çelenk konulmasının ardından protokol üyeleri, Şehitlikte bulunan mezarlara karanfil bıraktı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapılan resmi kutlamalarda ise Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba askeri araç üzerinden, töreni izleyen vatandaşları selamladı. Günün önlem ve anlamını belirten konuşmanın ardından geçit töreni yapıldı. Güvenlik güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı kutlamalar geçit töreni ile sona erdi.
Tören sonunda gazetecilere konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, terörün zulmüne rağmen coşkuyla kutlama yaptıklarını belirterek şöyle dedi: "Ülkemizde son dönemde bölücü terör örgütünün halkımıza yaptığı büyük zulme, bize yaşattığı büyük acılara rağmen inançla, gururla Zafer Bayramı'nı kutluyoruz. Mehmetçiğin yazdığı tarihi destanı bir kere daha halkımızla birlikte hatırlıyoruz. Büyük destanı yazan Büyük Komutan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına bütün şehitlerimize minnetlerimizi sunuyoruz. Bu topraklarda bu bayrak ebediyen dalgalanacaktır. Halkımız ebediyen birlik beraberlik içerisinde bağımsız olarak yaşayacaktır." 
Adıyaman'da Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalara, Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Protokolün törene katılanları selamlamasının ardından, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, halk oyunları ekipleri folklor gösterisi sundu. 
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Jandarma Yüzbaşı Tezcan Aydemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın şan ve şerefle dolu Türk tarihinin dönüm noktalarından birisi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Tarihin her sayfası şan ve şerefle dolu olan milletimizin bugünlere gelmesi kolay olmamıştır. 30 Ağustos zaferi, Türk ulusunun koşullar ne kadar ağır olursa olsun; onuru, bağımsızlığı ve vatanı uğruna her türlü fedakarlığı seve seve gösterebileceğini bütün dünyaya anlatan, tarihte eşine az rastlanır bir destandır." 
Kutlamalar geçit töreni ile sona erdi.

 
ERZURUM'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 90'ıncı yıl dönümü törenle kutlandı. Törenin ardından, protokolün oturduğu tribünün önüne bırakılan çiçekler, töreni izlemeye gelenlerce paylaşıldı. 
Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan törenler Hastaneler Caddesi'nde devam etti. Vali Sebahattin Öztürk, 9'ncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ile kaymakamlar, belediye başkanları ve daire müdürlerinin hazır bulunduğu törenlere vatandaşların fazla ilgi göstermediği görüldü. 
Bedensel engelli 26 yaşındaki Yasin Karbuz, asker kıyafeti ve sırtında Türk bayrağıyla ile resmi geçit yürüyüşüne katıldı.
Kutlamaların sona ermesi ve protokolün ayrılması üzerine vatandaşlar tribündeki çiçeklere kendi aralarında paylaştı. Kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan buket halindeki çiçekler, kadın, erkek ve çocuklar tarafından yerinden alınarak birkaç saniye içinde götürüldü.
30 AĞUSTOS Zafer Bayramı, Orta Karadeniz Bölgesi'nde tüm yurtta olduğu gibi törenlerle kutlandı. 
Samsun'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90'ncı yıl dönümü kutlamaları, Sahil Yolu üzerinde devam etti. Halkın pek ilgi göstermediği kutlamalara Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, askeri erkan ve protokol üyeleri katıldı. 7'den 70'e yaklaşık 500 kişinin izlediği törende, çocuklar ellerinde Türk bayrakları ile kutlamalara renk kattı. Askeri tören geçişinin ardından Sahil Yolu üzerindeki kutlamalar sona erdi.
Ordu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Ardından Ordu Lisesi önünde yapılan törenlerde Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak ve Ordu Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun, halkın bayramını kutladı. Çocukların ellerinde Türk bayrakları ile renk kattığı kutlamalar, yapılan tören geçişinin ardından sona erdi. 
Sinop'ta İskele Caddesi'nde yapılan törenlere Vali Ahmet Cengiz ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri askeri ve mülki erkan katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenler renkli görüntülere sahne oldu. Askeri tören geçişinin ardından kutlamaların bu bölümü sona erdi. 
Çorum'da Gazi Caddesi Valilik önünde yapılan kutlamalarda Vali Sabri Başköy, Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç, Belediye Başkanı AK Parti'li Muzaffer Külcü, protokol üyeleri ve vatandaşlar yer aldı. Anıta çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Başköy, askeri ve halkı selamlayarak bayramlarını kutladı. Tören daha sonra geçişin ardından sona erdi. Amasya'da da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Yavuz Selim Meydanı'nda yapıldı. Askeri tören geçişinin ardından meydandaki kutlamalar sona erdi. 


 
NEVŞEHİR'de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.
Kutlamalar, Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Vali Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul’un çelenk koymasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunması ile başladı. İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından etkinliklere Vali Savaş’ın ,makamında tebrikleri kabulü ile devam edildi.
Daha sonra Damat İbrahimpaşa Bulvarı'nda devam eden törenlerde Vali Savaş vatandaşların bayramını kutladı. Şiirlerin okunmasının ardından konuşan 200 Evler Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Çamcı’da 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve büyük zaferin, 20'nci yüzyılın ilk çeyreğinde mazlum milletlere örnek teşkil eden Türk Kurtuluş Savaşının son noktası ve 90 yıldır bu topraklarda hür, bağımsız ve barış içerisinde yaşayışımızın başlangıcı olduğunu kaydetti.
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları, Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından askeri geçit töreni ile sona erdi.
ZONGULDAK'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına halkın katılımının geçmiş yıllara göre daha az olması dikkat çekti.
Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda, çelenk koyma töreni öncesi polis çok sıkı güvenlik önlemi aldı. Caddeye giriş ve çıkışlara barikatlar kuran polis, vatandaşları üst aramasından geçirerek tören alanına aldı. Törene Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, daire müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.
Gazipaşa Caddesi'ndeki resmi geçit töreni ise Vali Erol Ayyıldız, Tuğgeneral Zeki Es ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in, tören aracı ile halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Törene halkın ilgisiz olması nedeniyle cadde kaldırımlarındaki boşluklar dikkat çekti. Vatandaşlar, sadece protokol tribünün karşısındaki alanı doldurarak töreni izledi. Askeri bando eşliğinde yapılan resmi geçit törenine askeri birliğin yanı sıra Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden işçileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi üyeleri ile resmi kurumların araçları katıldı. Töreni izleyenler, resmi geçite katılan askerler, gaziler ve madencileri alkışladı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol