“BÜTÜN KAYSERİ'NİN HESABINI BANA SORDULAR“

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, 28 Şubat sürecinde bütün Kayseri'nin hesabını bana ödettiler. O gün başörtüsü için mücadele veriyorduk bugün başörtülü ve muhafazakar çevrelerden oluşan iktidarın zulmüne karşı duruyoruz. Aslolan ne olduğu, kim olduğu önemli olmaksızın zulme ve zalime karşı durmaktır" dedi.

12 Kasım 2013 Salı 13:46
“BÜTÜN KAYSERİ'NİN HESABINI BANA SORDULAR“

Türbanlı milletvekilleri konusunu değerlendiren ve bunu ülkede adalet ve eşitlik bağlamında olumlu bulduğunu belirten Eliaçık hoca, " Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne başörtülü vekillerin girmesi meselesi olumlu bir gelişmedir. İyi olmuştur, güzel olmuştur ve doğru olmuştur. Bizler başörtüsü mücadelesinden gelen insanlarız. 28 Şubat sürecinde 30 tane davam vardı ve ben bu 30 davadan yargılandım. O gün başörtülüleri okula almayan rektörlere zalim, iktidar sahiplerine muktedir demiştim. Şimdikilere de diyorum ve eleştiriyorum" dedi.



"İKTİDAR SAHİPLERİ ELEŞTİRİLMELİDİR..."
" Benim bu tavrımı dini çevrelerden birçoğu anlamıyor" diyen Eliaçık hoca, " Benim refleksim mahalleye göre değil Kuran'a göredir. Müslümanlığa değil zulme karşı çıkılır. Müslüman idareciler zulüm yapabilir mi, para biriktirebilir mi, servet sahibi olabilirler mi, yolsuzluk yapabilirler mi? Evet tüm bunları onlar da yapabilir. O zaman sırf müslüman olduğunu söylüyor diye, sırf başörtülü ve namaz kılıyor diye karşı çıkmayacak mıyız? Ben muktedir olmayanların, iktidar sahibi olmayanların, serveti elinde bulundurmayanların, hazine başında oturmamış olanların, örtülü ödeneğe imza atma yetkisi olmayanların eleştirilmesini ahlaki bulmuyorum. Benim siyasi ve ahlak anlayışıma bu uymuyor. Yaşayan iktidar sahipleri eleştirilmelidir. Şu anda emir verme yetkisi kimdeyse onu eleştiriceksin. Kalkıp da eskileri, düşmüşleri eleştirmenin bir anlamı yok. Aydınsan, ilim sahibiysen yaşayanı eleştir de göreyim. Üstelik yaşayan sendense eleştirde göreyim. Adamın kim olduğu burada belli olur. Ve bugün maalesef birçok kişi sınıfta kalmıştır, çuvallamış ve dökülmüştür" şeklinde konuştu.
"İSTESEM PARAYA PARA DEMEM..."
Bir başörtülünün de bir başörtülüyü eleştirmesi gerektiğini, haksızlık varsa bunu görmezden gelmemesi gerektiğini ve ona sahip çıkmaması gerektiğini anlatan Eliaçık hoca, " Bu başörtülüler şimdi devletin en tepesindeler. N'apıcağız? Hala üniversite önlerindeymiş gibi mi davranacağız? Namaz kılıyorlar diye eleştirmeyecek miyiz? Bunu anlamıyorlar çünkü zihinleri buna müsait değil. Bu kitabı Kuran'ı çok iyi anlamış olmak lazım. Ben şahsen bunu aştım. Tipik örneğim. 28 Şubat'ta başörtüsü mücadelesi verip, mağdur olanlar arasındayım. Bütün bir Kayseri'nin hesabını bana sordular. 28 mücadelesi. Bir sürü mücadele verdik. Daha 2010 yılında bitti yargı süreci. Bir sürü yasak vardı. Beni hayatın içinde açlıkla cezalandırdılar. Bunların içinden gelen birisi olarak söylüyorum ki; iktidarda olanın kim olup olmadığına bakmadan haksızlığa, zulme karşı çıkmalıyız. Ben de istesem milyonlar kazanırım. Sadece Ramazan'da sezonu 500 bin lira ile kapatabilirim. Belediyelerden iftar sohbeti altında para alıyorlar. Ben konuştuğum için para almıyorum. Zengin olmak caiz değildir kamu hizmeti üzerinden, dini programlar yaparak, kitaplar satarak servet biriktirmek haramdır. Bu yüzden oyumu felaketten yana kullandım. Doğru olan budur. Bir başıma kalsam bile doğru olan budur. Hiç bir menfaat yok bunun sonunda. Tüm bunları yaşamış biri olarak söylüyorum ki; Meclise başörtüsüyle girenleri destekliyorum. Böyle olmakla görülmüştür ki, laik yapı zarar görmedi, cumhuriyet yıkılmadı. Aynı şekikde anadilde eğitim olduğu zamanda ülke bölünmeyecektir. Cemevleri ibadethane olduğu zaman din elden gitmeyecek Ruhban Okulu açıldığında da Hristiyanlık gelmeyecektir. Herkese eşitlik ve özgürlük gelmiş olacaktır" dedi.


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.11.2013 13:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Hatice Boncukçu 2013-11-12 14:46:35

helalolsun size hocam.size yüzde yüz katılıyorum,keşke herkes sizin gibi cesur olabilse.

Avatar
Kazım Tarakçı 2013-11-12 16:39:42

noldu da kayseri yi biraktin geldin hoca. populerlik mi cazip geldi

Avatar
Gülabi Özcan 2013-11-12 22:29:12

konunun inançlar olmadığı, inançların bir sömürü aracı olarak kullanıldığı gün gibi ortada..kimi insanlar mevcut iktidarın maskeli yüzünü ne yazık ki,hala göremiyor..hala onların dürüstlüğüne inanıyor..çünki onları hala kendisi gibi biliyor..o makama gelen insanların kutsal değerleri çıarları için kullanmaktan çekinmediğini hesba katmıyor..kimileride ne yazık ki bü çamurun içinde ..yani işiniz zor.

Avatar
Gülabi Özcan 2013-11-12 22:29:12

konunun inançlar olmadığı, inançların bir sömürü aracı olarak kullanıldığı gün gibi ortada..kimi insanlar mevcut iktidarın maskeli yüzünü ne yazık ki,hala göremiyor..hala onların dürüstlüğüne inanıyor..çünki onları hala kendisi gibi biliyor..o makama gelen insanların kutsal değerleri çıarları için kullanmaktan çekinmediğini hesba katmıyor..kimileride ne yazık ki bü çamurun içinde ..yani işiniz zor.