'BÜTÜN ALİMLER EVET EFENDİMCİ OLMUŞLAR'

' Bir kaçı müstesna hepsi muktedire biat etmiş vaziyette. Hırsızlık yolsuzluk ile bir değildir diyorlar. O ne söylerse ona kafa sallıyorlar. Evet efendimci olmuşlar.'

21 Ocak 2015 Çarşamba 12:19
'BÜTÜN ALİMLER EVET EFENDİMCİ OLMUŞLAR'

 İşte hocanın o sözleri:

" Düşünce adamlarının, fikir adamlarının iktidara mesafeli durması lazım. Alimlerin iktidar sofrasından uzak durmazı lazım, İslam kültüründen ki gelenek de budur ve iktidar sahibi eleştirilmesi lazım.
İktidar sahibi kimdir? Bir vergi toplayan, iki silah kullanma tekelini elinde bulundurandır. Ben vergi veriyorsam, 20 yaşındaki çocuğumu onun emrine gönderiyorsam savaşmak için, onu eleştiririm, eleştirmezsem bu entelektüel namusuma, fikri namusuma uymaz.
Şimdi İslam alimi hırsızlık ile yolsuzluk bir değildir diyor. Şu ana kadar kitaplarını okuduğum alimler varsa, ne kadar fikirlerini okuduğum varsa bir kaçı müstesna hepsi muktedire biat etmiş vaziyette. O ne söylerse ona kafa sallıyorlar. Evet efendimci olmuşlar. Bir de imam-ı azam der dururlar. İmam-ı azam muktedire biat etmediği için cezaevinden cesedi çıkmış, imamın yolundan gidiyor olamazsınız.
Ne oluyor biliyor musunuz? İktidar, muktedir bizden olunca akan sular duruyor. Şimdi bu değişsin yerine Kılıçdaroğlu muktedir olsun, bak bunlar nasıl muhalefet edecekler. Ama bu yanlış. İktidarda kim varsa hangi mezhepden, hani dinden hangi mahalleden olduğuna bakmaksızın, özelikle düşünce adamlarının, tüccarların, siyaset adamlarının tavrını anlarım ama fikir adamalarının, eli kalem tutanların bizden dahi olsa eleştirilmesi lazım.
Ben size düşüncemi söyleyeyim nerde olduğumu görün; Eğer başımız da (bütün cemaatler dinlesin) Hz Ebu Bekir dahi olsa ben eleştirirdim. Neden? Vergi topluyor ve silah kullanma yetkisi elinde bulunduruyor. Eleştiriye en fazla bunların ihtiyacı var. Eleştirmeseniz tiran olurlar, diktatör olurlar.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.01.2015 12:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol