'BU SUREYİ GECE GÜNDÜZ OKUMALARI LAZIM'

Dindarlık iddiasında olanlar gece gündüz okusa, sular seller gibi ezberlese yeridir. Çünkü alışılmış dindarın o iflah olmaz 'mülkte sinirleri alınmış' din anlayışının panzehiri işte bu suredir.

23 Mart 2015 Pazartesi 11:46
'BU SUREYİ GECE GÜNDÜZ OKUMALARI LAZIM'

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, Maun Suresi'nin tefsirinde özellikle yardımı esirgeyen ve mülk sevdalısı kesime seslendi... İşte o sözler:

" Onların Kıldığı Namaz Boştur. Gösteriş Yapıyorlar. En Küçük Yardıma Bile Mani Oluyorlar: Yani bazıları da işin gösterişinde. Oyunda ve oynaştadır. Kıldıkları namazda, yaptıkları duada hayır yoktur. Kürsülerden nutuk atmaya bayılırlar. Mükellef sofralarda tıka basa doyup 'elhamdulillah' çektikten sonra 'Mübarek sahabe efendilerimiz açlıktan karnına taş bağlardı' diye ağlamaklı ağlamaklı konuşurlar. Kandil gecelerinde gülyağı kokuları arasında sahabe hayatı anlatırlar. Sünnetir inşallah diye tabağın kenarında hiçbirşey bırakmadan yedikçe yerler ama tabağın içindekini bölüşmeyi hiç düşünmezler. Her yemekten sonra huril-ıyn duaları ederler; ev üstüne ev, eş üstüne eş isterler ama onları yoksul bekarlarla evlendirmeyi, hele iş sahibi yapmayı akıllarından bile geçirmezler. Nedense her şeye kendilerini layık görürler. Kendileri dururken başkası akıllarından bile geçmez. Allah güzel ve zengin nimetlerini neden hep onlar üzerinde görmekten hoşlanır. Bunlar hem namaz kılarlar, dindar görünürler, hem de bir kapitalistten daha beter mal, mülk ve para düşkünüdürler. En küçük yardımları yapmakta bile pintilikte üzerlerine yoktur. Barlarda, pavyonlarda para harcayamazlar ama saray yavrusu evlere milyarlar dökerler. Hırslarını maldan, mülkten, gösterişten güçlü görünmekten çıkarırlar. Birşeyi vermek kerpetenle etlerini koparmak gibi gelir.


Kulak ver ve dinler ey hayat süren leş!

Komşun açken tok yatıyorsan, insanlar açlık sınırındayken villa üstüne villa alıyorsan, sokaklar dilenci, öksüz, yoksul, garip, çaresiz, kimsesiz doluyken bu villalarda sabahlara dek yünlü seccadelerde namaz kılıyorsan vay haline! Mazlumun anı arşı alaya yükselirken, yoksulun açlığı yeri delerken, öksüzün ağlaması göğü çatlatırken sadece kıldığın namaza güvenerek rüzu mahşere gitmeyi düşünüyorsan vay haline!

Dıştan namazlı, niyazlı, içten zavallı bir dindarlık...

Dışı müslüman içi kapitalist bir ehl-i namazlık...

Adı en küçük yardımı bile çok görmek anlamına gelen bu sureyi dindarlık iddiasında olanlar gece gündüz okusa, sular seller gibi ezberlese yeridir. Çünkü alışılmış dindarın o iflah olmaz 'mülkte sinirleri alınmış' din anlayışının panzehiri işte bu suredir.

Boyuna Allah'ın kendine özel olarak verdiğini sandığı zenginliğine 'elhamdulillah' çekip, burnunun ucundaki açı, yoksulu bir türlü göremeyen, yoksulluk, fakirlik, emek laflarını duyunca 'solculuk' yapıldığını zanneden, 'Müslüman güçlü olacak, her şeyin en iyisini giyecek, en iyi yerlerde oturacak' deyip duran, 'Ben Müslüman'ın zengin olanını severim' diye de kafasına uygun hadis uyduran zihniyetin panzehiri işte bu ve benzeri bir çok suredir.

Dini yalanlayan inkarcı-kafir tutumu ile öksüze ve yoksula bigane ehl-i namazlık aynı sure içinde bir tutuluyor ve aynı azapla tehdit ediliyor! Varın gerisini siz düşünün."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.03.2015 11:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Sedat Akkaya 2015-03-23 14:39:11

Defalarca kitabından okudum,okudukça okuyasım geliyor hemde bağırarak...
Muhteşem!

Avatar
zehra avci 2015-03-23 15:32:36

Hocam cok cok haklisiniz. Boyle insanlara aciyorum. Sizi bize tanitan Aydinlik gazztesi var olsun. Adanada olen bebek icin soyle demistiniz bugun ulke kilinan namazlar bosa gitti. Saygilar.

Avatar
ayşe gürdal 2015-03-23 15:33:06

Hocam o sureleride kendine göre yorum gediriyorlar sizin anlattığınız gibi anlasalar eminim gözlerine uyku girmez

Avatar
Ahmet YÜZÜGÜLEÇNumber 2015-03-23 17:01:39

hocam,cami önlerindeki Suriyeli çocukları görünce emekli maaşım boğazıma düğümleniyor.kime ne anlatayım?

Avatar
Alien 72 2015-03-24 02:01:52

hikaye dinlemeye alıştırdıkları için bu soyledikleriniz acı geliyor ki̇mi̇leri̇ne hocam,

Avatar
gürbüz kamil 2015-03-23 21:56:36

İbrahim baltacı hocaya küfür ediyor. İzninizle bende ibrahim baltacı ibnesine küfür edecem...senin ağzını ......m

Avatar
aasdasd 2015-03-24 09:19:20

İbrahim baltacı lafları götünüzden anladığınız için götünüz açıkta kaldı.......

Avatar
mustafa çelik. 2015-03-24 22:48:31

İslam zengin olma demiyor. Helalinden zengin ol,lakin karunlaşma diyor. İnsan oğlu üzerinde yalnız çalışmak vardır ve çalıştığınında karşılığını alır.İslam meşru dairesi içinde çalış,zengin ol diyor. Lakin Ebabekir ve Ömerler gibi ol. İslam zengin,güçlü ol diyor.Lakin Resulullah sav. Tebük savaşına giderken müslüman kadınların islam askerlerinin lojistik ve techizatının donanımı için bilezik,yüzük ve takılarnı satmak için nasıl sıraya girdiklerinide düşün ve ona göre sende ey müslüman kadın hazırlıklı ol. İslam islam devletinin temellerini atmak için,Allah yolunda ilim tahsiline çıkmış ihtiyaç sahipleri müslüman din kardeşine sahip çık,onları desteksiz bırakma diyor. Kurban,zekat ve infakını dünyanın öbür ucuna göndereceğine lütfen tenezzül et de, evvela komşularında başlayıp, ihtiyaç sahiplerini çıplak gözlerinle gör ve yardımları bzzat ellerinle yap ki, sana ahiret için şahitlik etsin. Kısacası islam selamet ve saadet anlamına gelir. Müslüman ise elinden ve dilinden zarar görmadiğin kişi demektir. Adam çok namaz kılıyor,her ay umreye gidiyor,çok temiz ve şık giyiniyor,hanımının.başındaki eşarp vakkodan,arabası en son model, evi villa,yaz tatili Antalya ve sair yerlerde en pahalı diye övünüp sözde insanlardan teveccüh göreceğine, bu gün dünya genelinde ırzına geçilen,kanı dökülen,yurdundan söktürülen,ele güne beş para için mhtaç ettirilen ve namusu elden giden milyonlarca muhacir,mustazaf ve biçareleri gözetleyıp,kardeşlerime nasıl bi yardımım dokunur diye gece uykuları kaçıyorsa, vAllahi gerisi teferruattır. Böyle olduğumuz ve böyle yaşamaya başladığımız zaman bak bakalım üzerimize nasılda rahme yağacak. Haydı müslümanlar seferber olmaya. Yalnız ve yalnız Allah ve Resulünün rızasını kazanmaya doğru olan bir seferberliğe slm