'BU ORDU SAVAŞA KATILAMAZ DA, KAZANAMAZ DA'

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, çıkarılan KHK’larda TSK’ya yönelik düzenlemeler ile Anayasa değişiklik paketinin “Türkiye için büyük tehlike oluşturduğunu” savundu.

02 Şubat 2017 Perşembe 23:08
'BU ORDU SAVAŞA KATILAMAZ DA, KAZANAMAZ DA'

BALKAN HARBİ: OHAL KHK'ları ile birlikte en büyük sıkıntı, Silahlı Kuvvetlerin başına gelenlerdir. Ordunun içine siyaset sokarsanız, 105 yıl önce başımıza gelenin aynısını yaşarız. 105 yıl önce Balkan Harbi'ni, Silahlı Kuvvetler'e giren siyasetçiler yüzünden kaybettik. Bu deneyimi en acı bir şekilde yaşadık. Kışlaya siyaset giremez, sözü de buradan gelir. Bunu sadece bugünkü siyasi iktidar için söylemiyorum, yarın bir başkası gelirse, onlar için de aynısı olacaktır. Bu kapının açılmış olması yanlış olmuştur.
SAVAŞ KAZANAMAZ: KHK'larla birlikte kuvvet komutanlarının atanması ve görevden alınmasında Genelkurmay Başkanı devreden çıkarıldı. Ordudaki emir-komuta zincirini kaldırdığınız takdirde, o ordu savaşa katılamaz, katıldığı savaşı kazanması da mümkün olmaz. İçine siyasetin girdiği ordunun savaşları kazanması imkansız hale gelecektir.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol