'BU ADAMI İYİ Kİ ASTILAR...'

İşgalcilerle işbirliği yaptığı için idamla cezalandırılan, Türkiye'de İslamcı hareketinse 'şehit' olarak lanse ettiği İskilipli Atıf'la ilgili olarak, ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç'tan çarpıcı açıklamalar geldi.

04 Şubat 2018 Pazar 16:40

Medyanın gözü CHP kurultayındaki liste savaşlarındayken sosyal medya bir yazarın açıklamalarını konuşuyor.

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, sosyal medyada çok tartışılan ve tartışılmaya da devam edecek yorumlar yaptı. Kılıç, Yunan ordusunu "Halife'nin ordusu sayılır" deyip kutsayan, Kurtuluş'un karargahı Ankara'yı ise "Asıl kafası koparılacak olan"  olarak nitelendiren Vahdettin destekli Teâlî-i İslâm Cemiyeti yöneticisi İskilipli Atıf'ın idamını destekledi. Bugün AKP'lilerin "Laiklik adına ipe gönderildi" dediği İskilipli Atıf, dini görüşünden değil vatana ihanet suçundan idam edilmişti.

Yazar Kılıç da buna değindi. "İskilipli Atıf Hoca şapkaya gavur giysisi deyip karşı çıkan ama Rum fesinin üzerine sarık saran, cübbesinin kumaşının Avrupa'dan gelmesine itiraz etmeyen bir ahmaktır! Üstelik İslam diye Emevi Bedevi geleneklerini savunan bir müşriktir" diyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Bir ilahiyatçı olarak, vatan haini İskilipli Atıf Hoca'yı idam eden İstiklal Mahkemelerini, elhamdülillah saygıyla selamlıyorum. Allah o mahkemelerin yargıçlarından ve savcılarından razı olsun. Kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ten de razı olsun!"

Kılıç'ın paylaşımları çok konuşuldu. Tweet'ler yüzlerce beğeni ve paylaşım aldı.

ekran-resmi-2018-02-04-15.25.16.png

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol