BU ADAM HERŞEYİ BİLİYOR!

Deprem, uçak kazası, maden çökmesi... Önceden hepsini tahmin edip notere onaylatıyor.. Öyleki, " Devlet beni incelesin..." diyor.

06 Haziran 2011 Pazartesi 13:27
BU ADAM HERŞEYİ BİLİYOR!

 SAMSUN'da deprem tahminlerini notere onaylattıktan sonra milletvekili ve gazetecilere telefonla mesaj çekerek birkaç gün önceden haber veren 46 yaşındaki Hasan Keleş, "Depremin yanısıra uçak kazaları, maden ocağı çökmesi gibi olaylarıda hissediyorum. Bu nedenle kimseden para istemiyorum. Devlet bana sahip çıksın, beni incelesin istiyorum" dedi.

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde yaşayan evli ve 2 çocuk babası, işsiz Hasan Keleş yaptığı tahminler ile dikkatleri üzerine çekti. Bazı tahminlerini telefon mesajının yanı sıra noterede onaylatan Keleş, 5 Mart 2007'de notere onaylattığı tahmininde bir kaç gün içerisinde yurt içinde 4.7 ile 5.6 arasında, yurt dışında da 6.7 büyüklüğünde deprem olacağını ileri sürdü. Bunun ardından 8 Mart 2007 tarihinde Elazığ'da 51 kişinin öldüğü 6 büyüklüğünde, 6 Mart 2007 tarihinde de Endonezya'da 9 kişinin öldüğü 6.3 büyüklüğünde depremler oldu.

Keleş, 19 Mart 2007'de Yunanistan, Japonya, İran, Rusya ve Endonezya'da Richter ölçeğine göre 5.8 ile 6.2 büyüklüğünde deprem olabileceğini ve bunun da bir kaç gün içinde gerçekleşeceğini öne sürdü. 25 Mart 2007 tarihinde Yunanistan'da 5.8, 25 Mart 2007 tarihinde Japonya'da da 6.9 büyüklüğünde deprem oldu. 

Yaptığı tahminleri zaman zaman Samsun milletvekilleri CHP'li Haluk Koç ve AK Partili Suat Kılıç'a da telefonla mesaj göndererek bildiren Hasan Keleş, "Depremleri önceden hissediyorum. Bunu hissedince de yetkililere ulaşabildiğime gidip söylüyorum. Ulaşamadığıma da cep telefonumdan mesaj atarak bildiriyorum. Yıllardır bu tahminleri yapıyorum. Ancak kimseden istediğim desteği bulamadım. Ben para istemiyorum. Sadece devlet bana sahip çıksın. Uzmanlar beni incelesin'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç ise, Hasan Keleş'in zaman zaman kendisine de deprem tahminleri ile ilgili mesaj attığını doğrulayarak, "Bizim için önemli olan bilimsel verilerdir. Depremler konusunda yer bilimciler, Kandilli Rasathanesi var. Şahsı tanımıyorum. Uzmanlık alanı nedir bilmiyorum. Bu konudaki çalışmalarını da bilmiyorum. Birşey söylemem doğru olmaz" dedi.

Yaptığı tahminleri zaman zaman gazetecilerin cep telefonlarına da mesaj göndererek bildiren Hasan Keleş, yurt içinde ve dışındaki maden ocağı, uçak kazalarını, depremleri hem şiddet hem de bölge olarak bilmesi dikkat çekti.

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol