BÖYLE OLUR KAYMAKAM EĞİTİMİ!

40 Kaymakam, eğitim amacıyla Avustralya'ya gönderildi. Kaymakamlar, golf oynadı, çilek tarlalarını inceledi, Lama ve Penguenleri izledi.

16 Aralık 2013 Pazartesi 09:29
BÖYLE OLUR KAYMAKAM EĞİTİMİ!

  İçişleri Bakanlığı, 40 Kaymakam ve Mülkiye müfettişini eğitim amacıyla Türkiye'den 20 bin kilometre uzaklıkta olan ve farklı bir idari yapı ile yönetilen Avustralya ve Yeni Zelenda'ya gönderdi. Kaymakamlar, golf oynadı, çilek tarlalarını inceledi, Lama ve Penguenleri izledi. Çektikleri fotoğrafları da Kaymakamlıkların resmi web sitelerinde paylaştı.

Sanatçı Uğur Işılak'ın ''Anadolu Rock'' konserine de giden Kaymakamlar, Melbourne Stadı, Victoria Yerel Parlamentosu ve Türk okullarını ziyaret etti. Yargı sistemi ile, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgiler aldı. Yeni yıla Avustralya'da girecek olan Kaymakamların gezisi, Ocak ayı sonuna kadar devam edecek. 

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, bu geziyi TBMM gündemine getirdi ve ''Hizmetiçi ve meslekiçi eğitim yerine seyahat esas alınmış. İdari ve adli yapısı ile mevzuatı Türkiye’den farklı olan, 20 saat uzaklıktaki ülkelere Kaymakam ve müfettişler ne amaçla gönderildi ? Bu seyahate katılanlar hangi ölçülere göre belirlendi ? Seyahatin İçişleri Bakanlığına maliyeti nedir ? '' diye sordu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.12.2013 09:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol