''BÖYLE MAHKEME, BÖYLE HUKUK SİSTEMİ OLUR MU?“

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, Türk adalet sisteminin muhafazakar iktidar zamanında daha da perişan hale geldiğini söyledi.

05 Şubat 2016 Cuma 00:35
''BÖYLE MAHKEME, BÖYLE HUKUK SİSTEMİ OLUR MU?“
İşte hocamızın o sözleri:

" Türkiye'de adalet sistemi kokuşmuş vaziyettedir. Eskiden Pol-Bir, Pol-Der vardı. Sağcı polis, solcu polis. Sağcı savcı, solcu savcı. Şimdi de ne var? Cemaatin polisi, hükümetin polisi. Paralel yapının savcısı, hükümetin savcısı. Seni aldılar götürdüler mesela düşünüyorsun kimin eline düştüm diye. Paralelcinin eline mi düştüm, hükümetçinin eline mi düştüm. Yahu böyle mahkeme, böyle adalet, böyle hukuk sistemi olur mu? Maalesef devlet katında değişen birşey yok. Kırk senedir aynı. Kime güveneceğiz?

Ayrıca bir diğer bakımdan Türkiye'deki hukuk sistemi 30-40 yıl geriye gitti. Eskiden tecrübeli savcılar vardı, meslek erbabı, hukuktan anlayan şimdi bu okullardan yeni mezun olmuş, yurtlarda kalan, cemaatin gençleri veya parti olarak atayacak adam yok cinsinden yapılan atamalar acemilik, çömezlik, mesleği bilmeme saçma sapan hukuk garabetlerine yolaçtı. İddianameye baktığın zaman yerlere yatarsın. Acayip, gülünç şeyler oluyor. İddianameler yanlış adrese gidiyor. Adliye de böyle hatalar işlenir mi Allah aşkına?

Cemaatçi kadrolar, İslamcı kadrolar bir yerlere geldi, o makamları doldurdu ama şimdi bunların işi de öğrenmeleri lazım. Hukuk nedir öğrenmeleri lazım. Buradan çıkan bir başka sonuç da işin erbabı olanların iş başında olmaları gerektiği."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.02.2016 11:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
YILMAZ 2016-02-05 17:07:39

bu şuna benzi̇yor i̇ster hükümeti̇n i̇ster, i̇ster cemeati̇n savci̇si̇na düş sonuç olarak akla şu cümle geli̇yor : ki̇rk sati̇rmi̇ yoksa ki̇rk kati̇rmi̇ . beğen beğen seç.

Avatar
Zülfü akbulut 2016-02-05 11:32:50

Çoğu yurtlarda büyümüş feodal ayle kültürü yok

Avatar
Yücel 2016-02-06 11:31:38

78 lerde Okul çıkışı, öğrenci olaylarına genellikle POL-BİR'li polisler gönderilirdi ve Solcu öğrenciler toplanır götürülürdü. Şimdi değişen ney? İnsan düşmanı şimdi üç oldu. İktidarcı, Cemaatcı ve MHP li polisler. Hepside zman gelir, itifak kurarlar. O halde hukuk ne işe yarıyor? Veya kimin hukuku?

Avatar
Karafi karafi 2016-02-06 22:30:49

Bu ülkenin çok büyük üç sorunu var 1. öğretmenler ve hocalar en aşşaliklari öğretmenler nedeni bu cahil milleti bunlar üretiyolar hemde bile bile bu alçaklar muferdatta ataturk hain obama vatansever yazsa bunu aynen hiç sorgulamadan çocuklarin beynine çakarlar ve çakiyolarda zaten sirf işkembeleri doysun diye.
2.hocalar hepsi şeytan (istisnalar kaideyi bozmaz)
3.yargıçlar hepsi işkembeci çikarci bazilari cematci bazilari akpci hepsi biyere bagli biyerin adami

Hiçbirinin umrunda hak ve adalet yok
Bu böyle çok gitmez yakinda cezasini ceken hakimleri mutlaka gorecez çunki halk kendi adaletini kendisi saglamaya basliycak.
Adalet yerini mutlaka bulur.

Bu ülke bu üç beladan kurtulmadigi surece duzelmez ve yok olur ve olacakta.