'BÖYLE EVLENEN KUR'AN'I İNKAR EDER'

İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık'tan çarpıcı açıklamalar...

24 Kasım 2016 Perşembe 22:13
'BÖYLE EVLENEN KUR'AN'I İNKAR EDER'

Tecavüze kılıf yasasının ardından yeniden gündeme gelen çocuk yaşta evliliklere Eliaçık hoca sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Nisa Suresi 6. ayete vurgu yapan Eliaçık hoca, " Kur'an evlilik için buluğ ve rüşdü şart koşar. İlki biyolojik, ikincisi sosyal şarttır. Bunlarsız evlilik Kur'an'ı inkardır." dedi.

İktidarın İslamcıları muhafazakarlaştırdığını, sıçrama yapmak için İslam'a demokratik,özgürlükçü ve antikapitalist yorum getirmelerinin şart olduğunu kaydeden Eliaçık hoca, " 12 Eylül'den önce Akıncılar mitinglerinde dinsiz devlet yıkılacak elbet diye sloganlar atılırdı. Tam IŞİD'miş, hala o kafada olanlar var. İslamcılar iktidar yıllarından önce Medine Sözleşmesi falan tartışırdı. İktidar yıllarında hiçbir ilerleme olmadı, zihin 30 yıl geride şu an. Devletin illa olacaksa dini adalet, mezhebi eşitlik, meşrebi özgürlüktür. Başka da bir şeye gerek yok. İslami olan da zaten tam da bu. İslam'da doğru bilinen yanlışlardan bir tanesi de çocuk yaşta evliliğe örnek gösterilen Hazreti Ayşe'nin yaşıdır. Buradan yola çıkılarak deniliyor ki, İslam Peygamberi, çocuk yaşta bir kızla evlenmiştir, yaşı altı idi veya dokuz idi diyorlar. Bu, iki açıdan yanlış; bunu ispat ediyoruz. Bir, matematiksel açıdan: Hz. Ayşe ve ablası Esma, ikisi, Hz. Ebu Bekir’in kızlarıdır. Esma, yüz yaşında, yetmişüçüncü hicri yılda ölmüştür. Yani, Medine’ye geldiklerinde, 100-23=27 yaşındadır. Ayşe, Esma’dan on yaş küçüktür, yani 17 yaşındadır, en az 17 yaşında. İkincisi, o zamanlar Araplar arasında bir gelenek var. Araplar kadınların yaşını, dünyaya geldiklerine göre değil, ay hali gördükleri, regl oldukları yıla göre söylerlerdi. Ayşe, Peygamber benimle evlendiğinde, 6. veya 9. yılımdaydım demesi, Peygamber benimle evlendiğinde, aybaşı hali görmeye başlayalı 6 veya 9 yıl olmuştu demektir. Dolayısı ile Ayşe 12+6=18 veya 12+9=21 yaşında demektir. Peygamber, Ayşe ile evlendiğinde, Ayşe en az 17 veya 21 yaşındadır. Ayşe, genç bir kızdır ve Peygamberden önce de başka biri ile nişanlılık dönemi geçirmiştir. Peygamberlik inince, “Ayşe’nin babası (Ebubekr) dinimizden çıktı” diye Ayşe’nin nişanı bozuluyor, bundan sonra Peygamber ile evleniyor. Yani Ayşe, başından nişanlılık geçmiş bir yetişkindi, çocuk değildi." dedi.
TEŞHİR VAR DİYE TACİZ EDEMEZSİN...
Bir diğer yanlışın ise teşhire tacizin hak görülmesi olduğunu anlatan Eliaçık hoca sözlerini şöyle noktaladı:
“O da açık giyinmeseydi” “o da kuyruğunu sallamasaydı” “o da tahrik etmese idi” diyerek, tacize, şiddete ve tecavüze yol veriliyor. Bunun, Kuran’da aslı, astarı yoktur! Kuran’ın bu husustaki söylediği söz şudur: Mümin erkeklere söyle, gözlerini çevirsinler ve bacak aralarına-ferçlerine hâkim olsunlar (Nur; 30). Yani, erkeklere, nefislerine hâkim olsunlar, gözleri öbür tarafa çevirsinler diyor. Önünden kadın çırılçıplak gitse, gözünü çevireceksin ve nefsine hâkim olacaksın, Kuran erkekten bunu istiyor. Kadının böyle dolaşması kendi sorunudur, bu sana, taciz, tecavüz, şiddet hakkı vermez ama kapitalist teşhir de onaylanmaz. Kadının bedeni reklam amacıyla, bedenini metalaştırmak sureti ile araba reklamından, inşaat reklamına, bisküviden çikolataya, her yerde kullanıyor; işte bu, kapitalist teşhirdir. Kapitalistlerin kâr hırsına, kadınlar, kadınlıklarını, bedenlerini alet etmemeli, ettirmemelidirler. Kuran’ı Kerim bu hususta diyor ki, dışarı çıkarken, üzerinize örtü alın, cahiliye dönemi kadınları gibi yürümeyin, konuşurken düzgün konuşun ve gözlerinizi harama bakmaktan sakının. Yani, insanlar hakkında iyi düşünün, her gördüğünüz kadına asılmaya kalkmayın, medeni ve centilmen ilişkiler kurmalısınız. Kadınlarla erkekler bir arada olacaklar ama gayet medeni ve centilmen ilişkiler kuracaklar, Kuran’ın istediği şey budur. Yine Kuran diyor ki, Allah’la ve Peygamberle alay edilirse, alay edilen yerden uzaklaşın, söz değiştirilinceye kadar, orada oturmayın, söz değiştirilirse, tekrar gelip oturabilirsiniz. (Nisa; 140).  Bakın, ne kadar centilmence bir tavır. Fakat IŞİD’ci ne yapıyor, karikatür yaptı diye, Charlie Hebdo dergisini basıp, oradaki 12 kişiyi kurşun yağmuruna tutup öldürüyor. Aman Allah’ım! Kuran’ı Kerim bize, Hz. Yusuf’u örnek gösteriyor. Bırak Hz. Yusuf’un kadını taciz etmesini, kadın Hz. Yusuf’u taciz etti, hatta arkasından gömleğini yırttı, gel diye. Bun rağmen Hz. Yusuf ne yaptı, gözünü çevirdi ve nefsine hâkim oldu. Erkek dediğin budur! Öbürü, erkeklik falan değildir."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Mustafa Atilla İnanç 2016-11-25 16:35:29

Araplar kadınların yaşını, dünyaya geldiklerine göre değil, ay hali gördükleri, regl oldukları yıla göre söylerlerdi. Ayşe, Peygamber benimle evlendiğinde, 6. veya 9. yılımdaydım demesi, Peygamber benimle evlendiğinde, aybaşı hali görmeye başlayalı 6 veya 9 yıl olmuştu demektir. Dolayısı ile Ayşe 12+6=18 veya 12+9=21 yaşında demektir. Peygamber, Ayşe ile evlendiğinde, Ayşe en az 17 veya 21 yaşındadır.

Avatar
Mehmet Ragıp ASLAN 2016-11-25 21:53:58

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAYIN ELİAÇIK.ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN.

Avatar
aa 2016-12-14 21:46:11

ne meraklısınız arap sahtekarlarına....
....

Avatar
muhammed hamdi yılmaz 2016-11-26 00:01:48

bu durumda da hz hatice ile evlendiğinde de 40+12:52 yasında mı oluyor.hz muhammed 25 hz hatice:52.1400 yıldır insanlar hep yanlış mı bilmiş yani.

Avatar
fahrettin 2016-11-26 07:20:28

Aişe'nin doğumu 614'tür. 624 yılında evlenmiştir.

Avatar
Fahrettin 2016-11-26 07:24:42

O kadar hadis var. Aişe de diyor, ben kervanda küpem düştü, çocuktum deveden indim, küpeyi buldum ama, kervan gitmişti. Beni biri bulup peygambere getirdi diyor. O zaman nişanlı imiş, sanırım 622- yahut 623 yılında. Peki, bunlar yalan mı?