"BİR GRAM TOPRAK VERMEYE KALK..."

Şehit annesi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a balkondan seslendi...

06 Nisan 2012 Cuma 10:38

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde, şehit Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak’ın Bahçelievler Mahallesi'ndeki babaevini ziyaret etti. Şehit babası Uğur Şarlak’ın gözyaşları içinde karşıladığı Bülent Arınç, başsağlığı dileğinde bulundu. Arınç, duaların okunduğu şehit evinden ayrılacağı sırada, üçüncü katın balkonundan matematik öğretmeni olan şehit annesi Gülderen Şarlak, kendisine seslendi. Şehit annesi, “Sayın Arınç, o hainleri bulacaksınız. Sizden tek ricam bu, o mermiyi sıkan bulunacak. Yoksa hakkımı hiçbirinize helal etmem. Ben gidip ağlamayacağım orada, burada. Ben o haini istiyorum" diye seslendi.

Matematik öğretmeni olarak gidip onlara bayrağı ve andı öğreteceğini belirten Gülderen Şarlak, “Bir gram eğer toprak vermeye kalk, artık benim bir canım var, veremezsiniz. Bu ülke bizim, yeter. Sana bir çift sözüm var. Bunun kanını alacaksınız. Diyeceksiniz ki 'Gülderen ana, aha senin kanını aldık, aha senin çocuğunun katilini bulduk" diye haykırdı. 
‘ŞEHİT ANNESİNİN ACISINI ANLIYORUZ’
Şehit ailesini ziyaretin ardından Bülent Arınç, 47’nci yıldönümünü kutlayan Manavgat’ın Sesi gazetesini ziyaret etti. Burada şehit annesinin sözlerini değerlendiren Arınç, çok duygusal bir konuşma yaptığını belirterek, şöyle dedi:
“Ailesi de bizler de ne kadar üzülsek, o kadar da gururluyuz. Manavgat şehitlerine bir ismi daha eklemiş oldu. Kolay değil, 28 yaşında bir genç, arkasında annesini, kız kardeşini, babasını bırakarak, belki nişanlanacağı, evleneceği yari ile geleceğe doğru hazırlanırken alçakça şehit verilmiş olması elbette hepimizi çok üzdü.ö 
BASIN İÇİN YIPRANMA HAKKI ÇALIŞMASI
Bülent Arınç, Türkiye’de basın mensuplarının yıpranma hakkını tekrar istediklerine değinerek, “Aslında çalışmamız da var. Ama önemli olan bu müesseselerde çalışan basın emekçilerinin hem sendikalı olmasıdır, hem iş garantisinin olmasıdır. Burada inşallah iyidir, ama ulusal basında yüzbinlerin üzerinde tirajı olan, televizyon patronları da olan, arada bir de başka ihaleler, işlerle ilgilenen öyle patronlar var ki, çalışanlarının maaşlarını ödemiyor. 6- 7 aydır maaş alamıyorlar ve her gün kapı önüne konulma tehlikesi yaşıyorlar. Dolayısıyla ülkemizde basın emekçilerinin iş garantilerini ve sendikal haklarını onlara tanıyacak bir ortamı meydana getirmek lazım" diye konuştu.
İNTERNET GAZETECİLİĞİ KANUNU MAYIS SONUNDA ÇIKACAK
Bugün açıklanan yeni teşvik paketinin sorulduğu Arınç, duymadığını belirterek, “Mutlaka başbakanımız güzel haberler vermiştir" dedi. 
İnternet gazeteciliğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Arınç, internet medyacılığı, sosyal medya konusunda Basın Kanunu içerisine internet haber portallarını almak için yürütülen çalışmaların bittiğini söyledi. Bazı itiraz ve eleştiriler geldiğini aktaran Arınç, “Özellikle yazılı basından. Çünkü yazılı basında köşe sahibi olan ve o gazete için maddi külfet taşıyan, yani maaş verilen şunlar-bunlar, onların yazılarını, haberlerini otomatikman internet haber portallarına taşıyarak hiçbir telif de ödemeden, 'ben de haber sitesiyim' diye günlük hayatını sürdürenler var. Eminim inşallah bunu mayıs sonuna kadar kanunlaştıracağız" diye konuştu. 
Arınç konuşmasının ardından 47’nci kuruluş yıldönümünü kutlayan Manavgat’ın Sesi gazetesinin pastasını kesti ve gazetenin ikisi kadın 4 ortağına tek tek ikramda bulundu





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol