'Bir Erkeğin Farklı İllerde Eşleri Olabilir'

Yalova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil, bir erkeğin farklı illerde evi ve eşi olabileceğini, bu durumun “meşru” olduğunu öne sürdü...

06 Ocak 2020 Pazartesi 11:19

Yalova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil, bir erkeğin farklı illerde evi ve eşi olabileceğini, bu durumun “meşru” olduğunu öne sürdü.

Konuşmasında "Bir adam var, işi gereği çok geziyor. İstanbul, Ankara, Adana, Bursa geziyor adam, işi bu. Bu adamın İstanbul'da da evi var, Ankara'da da evi var. Buralarda gittiği yerlerde evlendiği hanımlar var” diyen Sifil devamında ise şunları söylüyor:

“Gittiği zaman orada kalıyor. Bunların her biri onun meşru hanımı. Bu adamın evi var, çoluk çocuğu var. Bu bir nikah. Bazen öyle olur ki Ankara'ya 3 ay, 5 ay uğrayamaz. Bu nikahı düşürmez. Meşru bir evlilik bu. Sadece bizim yerleşik hayatımız bir tane evi var, işi orada eşi orada. Bu biraz farklı bir şey. Adamın bir tane evi yok. İşi gereği çok geziyor. Arap ülkelerinden bazılarında bu yaygındır. Bunun müt'a ile hiçbir alakası yok. Bu müt'a nikahıdır diyorlarsa ya bilmiyorlar ya üçkağıt yapıyorlar."

"DEVE SİDİĞİ ŞİFALIDIR" DEMİŞTİ

Ebubekir Sifil, geçtiğimiz yıllarda, katıldığı bir programda, deve idrarı içmenin şifalı olduğunu söylemiş, Prof. Dr. Caner Taslaman ise canlı yayında deve idrarı ikram etmişti. 

Sifil ise, damızlığa çekilmiş develerin idrarını içmenin faydalı olduğunu söyleyerek, deve idrarını içmeyi reddetmişti.

EBUBEKİR SİFİL KİMDİR?

Ebubekir Sifil, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 1960 yılında dünyaya geldi. İlk ve Ortaokulu eğitim hayatını Sarıkamış'ta, Lise eğitim hayatını ise Kars İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

1978 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne girdi. Eğitim Fakültesi'nden 1980 yılında ayrılarak Ankara Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'na girdi. 1984-1985 öğretim yılında bu okulun Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

1986 yılına kadar serbest çalışan Sifil, özel şirkette Arapça mütercimlik yaptı.  1986- 1987 yılları arasındaki askerlik döneminden bir süre sonra daha serbest çalıştı. 1989 yılından 1993 yılı sonuna kadar Türkiye Diyanet Vakfı'nda yayın editörlüğü yaptı.

1980 yılından 1993 yılına kadar yazdığı şiirler Mavera, Dergâh, Yedi İklim, İslâmî Edebiyat, Kayıtlar, Güneysu dergilerinde yayımlandı.

1993-1996 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde, 1998-1999 arasında ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Daha sonra buradaki görevlerinden ayrıldı.

Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki Yüksek Lisansını 1996 yılında bitirdi. Günümüzde fakültede Doktora yapmaktadır. 1999-2000 arası Yeni Mesaj gazetesinde günlük yazılar yazdı. 2000 yılından beri günlük yazılarını Millî Gazete'de devam ettirmektedirve Yalova Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.01.2020 11:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol