BİR BAKAN.. İKİ AÇIKLAMA..

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Birleşik Arap Emirlikleri'nin 15 Temmuz darbe girişimine 3 milyar dolar para desteği sağladığını söyledi.Bu iddia Yeni Şafak Yazarı Mehmet Acet'e ait. Aynı Çavuşoğlu darbe girişimi sonrası ise BAE'ye teşekkür etmişti.

13 Haziran 2017 Salı 02:51
BİR BAKAN.. İKİ AÇIKLAMA..

İktidara yakın Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet bugün köşesinde birkaç ay kadar önce “Beyoğlu Buluşmaları” isimli bir platformda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yaptığı bir konuşmayı hatırlattı.

Mehmet Acet özetle şu ifadeleri köşesine taşıdı:

Uhdesindeki konularla ilgili ufuk turu yapan Çavuşoğlu, konuşmasının bir yerinde “Türkiye’deki darbe girişimine parasal destek sağlayan bir Müslüman ülkeden” söz edince kulak kabarttık.

Bakanın ağzından duyduğumuz cümle şöyle bir şey idi:“Türkiye’deki darbe kalkışmasına, hükümeti gayrı meşru yöntemlerle devirme çabalarına bir ülkenin 3 milyar dolar para desteğini sağladığını biliyoruz. Üstelik bu, Müslüman bir ülke.”

Konuşma devam ederken, “Çavuşoğlu hangi ülkeyi işaret ediyor?” diye sorduk.

Cevap tahmin ettiğimiz gibiydi.“Birleşik Arap Emirlikleri…”

Acet yazısının devamında ise Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerdeki “Darbe girişimi olduğu zaman Körfez’de kimlerin buna sevindiğini çok iyi biliyoruz” ve “Nasıl paralar harcandığını çok iyi biliyoruz.” sözlerini anımsattı.

Cumhurbaşkanı’nın bu sözlerinin, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun sözleriyle kesiştiğini ifade etti.

Bu yazıya da konu olan Çavuşoğlu’nun ifadeleri biraz daha geriye, darbeden 3 ay sonrasına götürüyor bizi.. Çünkü daha birkaç ay önce darbe girişimine Birleşik Arap Emirlikleri’nin 3 milyar dolar destek sağladığını belirten aynı Çavuşoğlu 16 Ekim 2016 tarihinde BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan ile birlikte fotoğrafını paylaşarak şu mesajı vermişti.

“Birleşik Arap Emirlikleri yönetiminin 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısındaki dayanışmasına müteşekkiriz”

Yani, brikaç ay önce darbe girişiminin finansal desteği olarak Birleşik Arap Emirlikleri'ni işaret eden Dışişleri Bakanı, darbeden 3 ay sonra ise Birleşik Arap Emirlikleri'ne dayanışmasından ötürü teşekkür etmişti.Mehmet Acet’in yazısının ardından sosyal medya da hareketlendi.Ve Çavuşoğlu’nun Ekim 2016’daki bu tweeti hatırlatıldı..

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol