Binlerce IŞİD Teröristi Türkiye'de!

Uluslararası Kriz Grubu (ICG) yeni raporunda, IŞİD'in yenilgisinin ardından binlerce Türk vatandaşı teröristin Türkiye'ye giriş yaptığını belirtti. Rapora göre hücrelere çekilen örgüt üyeleri yeniden harekete geçebilir.

02 Temmuz 2020 Perşembe 06:48
Binlerce IŞİD Teröristi Türkiye'de!

Uluslararası Kriz Grubu (ICG) yeni raporunda, Türkiye'ye yönelik IŞİD tehdidini, Suriye ve Irak'ta IŞID için savaşıp dönen binlerce Türk vatandaşının oluşturduğu riskleri ve Ankara'nın terörle mücadele önlemlerini mercek altına aldı.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, "IŞİD tehdidi tamamen ortadan kalkmış değil. Çünkü bazı önlemler IŞİD'e katılıp geri dönenlerin ve mevcut şebekelerin daha fazla yeraltına inmesine yol açmış olabilir." diyen ICG Türkiye Direktörü Nigar Göksel, "Şu anda pragmatik sebeplerden dolayı Türkiye'ye saldırı düzenlemeyen kesimlerin yarın öbür gün Türkiye'ye yönelik yaklaşımlarında değişim olabilir." uyarısında bulundu.

"TEHDİT ORTADAN KALKMIŞ DEĞİL"

Göksel şöyle konuştu:

"IŞİD kontrolündeki bölgelere yaşamak için giden Türkiye vatandaşlarının sayısı 5 bin ila 9 bin arasında. 1000 ila 2000'inin IŞİD saflarındayken öldüğünü, geriye kalan binlercesinin ise Türkiye’ye geri döndüğünü tahmin ediyoruz. Bir kısmı örgüte katılmadan önceki sosyal çevrelerine geri dönerken, yargılanmaktan korkan ya da çevreleri veya ailelerince dışlananların bir bölümü de Türkiye'nin büyük şehirlerinde izlerini kaybettirdi ya da izlerini kaybettirdiklerini zannediyorlar.Diyarbakır, Suruç ve Ankara garı saldırıları, IŞID kontrolündeki bölgelerde eğitim alıp dönen Türkiye vatandaşları tarafından yapıldı. Bu saldırıların yapıldığı senelerdeki güvenlik zaafiyeti, 2016 ortalarından sonra giderilmeye başlandı. IŞİD'in eylem alanını daraltmayı başaran güvenlik birimleri saldırı girişimlerini de engelledi. Ancak tehdit tamamen ortadan kalkmış değil." 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.07.2020 06:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol