BİLETLERİ KESİLDİ!..

AKP’ye yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Başbakan Binali Yıldırım’ın “sinyali” verdiğini belirtip Bakanlar kabinesinin değişeceğini yazdı. Selvi’ye göre Kadir Topbaş ve Melih Gökçek‘in de bileti kesildi.

21 Nisan 2017 Cuma 01:48
BİLETLERİ KESİLDİ!..

Abdulkadir Selvi, Hürriyet gazetesindeki  yazısında “Bu arada Başbakan sinyalini verdi. Kabine değişecek” dedi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan küçük çaplı değişiklikleri tercih etti ama AK Parti kulislerine göre bu kez kabinede geniş çaplı bir revizyon olacak” diyen Selvi şöyle devam etti:

“Kürt oylarındaki artışın kabinede karşılık bulması bekleniyor. Başbakan Binali Yıldırım, genişletilmiş il başkanları toplantısının kapalı bölümünde, ‘Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nden gelen anlamlı oylardan ötürü teşekkür ediyorum. Bu seçimin kaybedeni yok, kazananı var. Herkesi kucaklamamız lazım’ diye konuştu.”

AKP’nin yenir bir Kürt politikasına ihtiyacı var”

Abdulkadir Selvi, AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun sözlerini ise şöyle aktardı: “Türkiye’nin yeni bir Kürt politikasına ihtiyacı var. Güvenlik mi, yeni Kürt politikası mı demek doğru değil. Bunlar birbirinin alternatifi değil. Güvenlikten taviz verilemez. Ama AK Parti’nin yeni bir Kürt politikasına ihtiyacı var. Kürtlerin referandumda verdiği desteği görmezden gelmek, AK Parti’ye verilecek en büyük zarardır.”

Gökçek ve Topbaş’ın bileti kesildi
“AK Parti açısından en başta gelen, İstanbul ve Ankara olmak üzere büyük şehirlerdeki sonuçlar” diyen Selvi, “Çünkü 30 büyük şehirden 17’si hayır dedi. Bu sonuçlar hem kabineye hem ekonomi politikalarına yansıyacak. Referandum sonuçlarının Melih Gökçek ve Kadir Topbaş etkisi ise yerel seçimlerde görülecek” açıklamasında bulundu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol