BEYAZ HOCA SUSKUNLUĞUNU ÖYLE BİR BOZDU Kİ...

İlahiyat ve Sosyoloji Profesörü Zekeriya Beyaz hoca suskunluğunu öyle bir bozdu ki?

09 Kasım 2016 Çarşamba 00:03
BEYAZ HOCA SUSKUNLUĞUNU ÖYLE BİR BOZDU Kİ...
Beyaz hoca, FETÖ darbe girişimi ve tarikatlara yönelik çok çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte o sözler:

" Türkiye'de rejimi değiştirmek isteyen biri var. Kimdir o? Amerika'da yaşayan Fethullah hoca adında bir zat. İnanıldığına göre mehdiymiş bu zat. Geceleri Allah ile Peygamber ile konuşuyormuş... Onlardan almış olduğu bilgileri çevresine bildiriyormuş, günün geldiğinde dünyayı idare edecekmiş onun için de bu zata tabii olmak Allah'ın emriymiş. İyi de şimdi soruyorum buna inananlara hangi bilgiye, hangi belgeye dayanıyorsunuz da bu zata itibar ediyor, Allah ile konuştuğunu öne sürüyorsunuz? Hangi bilgi ve belgeye dayanıyorsunuz da Hazreti Peygamber'in her gece size emirler verdiğini söylüyorsunuz?
Utanma da söylüyorsunuz çünkü yalan söylüyorsunuz. Maalesef saf yürekli insanlar ona inanıyorlar. İnandıkları içinde konu bu noktaya kadar gelmiştir.
Bu ilk defa olmuyor. Tarihte de birçok mehdi çıkmış, birçok sahtekar ortaya çıkmıştır. Kur'an elimizde, peygamberimizin hayatı biliniyor. Onlar da böyle bir ifade yoktur. Bunların her söylediği kuyruklu yalandır. Kur'an'a göre her insan bir mehdidir. Kitabı okumak, anlamak, çevresine anlatmak, doğruyu güzeli yaygınlaştırmak her insanın görevidir. Öyle ben mehdiyim herkes bana tabii olacak diye bir saçmalık yok efendim. İslam tarihinde yok. Sahtekarlar vardır. Bunu kullanırlar. İnsanları aldatma yollarıdır. Dolayısıyla bu olay ilk defa olmuyor. Tarikatlar konusuna gelirsek bunlara göre dünya hayatı boştur, dünyayı gönüllerine kalplerine yerleştirmeyecekler, dünya bir cehennemdir onlara göre... Çalışmayacaklar, kazanmayacaklar, çoluk çocuklarına bakmayacaklar. Ne olacaklar peki? Perişan olacaklar, rezil olacaklar, müslümanlar olarak başkalarına esir olacaklar. Yeryüzünden en fakir, perişan, esir olan kimlerdir? Müslümanlardır.  Asırlardır bu tarikat şeyhleri insanlara bunları telkin ettiler. Tarikat şeyhleri maşallah zenginliğin zirvesindeler. Müritlere dünya hayatı boştur kendileri nasıl zengin oluyor? İslam dünyasının yıkılmış olmasının, perişan, rezil hale gelmesinin sebepleri ona yakındır ancak bir numaralı sebep budur tarikatlar, tasavvuftur. Türkiye'nin ayağa kalkması Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde olmuştur. Onlar sayesinde fabrikalar kuruldu, kalkınmaya başladık. Ancak sonra iş yine döndü. Cumhuriyeti yeniden dinciliğe döndürüyorlar. Tarikatları geliştirirseniz Hristiyanların kölesi olursunuz. Bu safsatalardan ne zaman uyanacağız? O tarikatçıyım diyen kim varsa çevrenizde vatandaşları uyarıyorum onlardan uzak durun. Onlara inandığınız zaman dinden çıkarsınız, dinden uzaklaşırsınız."
"İNEĞE TAPANLARDAN GERİ DURUMDAYIZ..."
Beyaz hoca, daha önce de İslam'da cariyelik meselesi konusunda yine çarpıcı açıklamalara imza atmış, " Cariyelik ve kölelik bugün kapalı devre aynen devam ediyor. Suudi Arabistan'a giderseniz bunu görürsünüz. Bu cariye meselesini öne sürerek Kur'an ayetlerini sapkın şekilde yorumlamış, tefsir etmişlerdir. Gerçekleri söylemekten sakına sakına Türkiye buraya geldi, din buraya geldi. Dünyada artık ineğe tapanlardan geri durumdayız. Hindistan bile bizi aldı geçti gitti. Allah'tan korkun bee.. Bugün olmuş hala televizyonlarda mistik ayinler yaptırılıyor" demişti.


 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.11.2016 23:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
saadet inceer 2016-11-16 21:59:25

Allah senin gibi doruyu söyleyen insanları eksik etmesin.etraf yalancı hocalarla dolu

Avatar
Banu rodop 2016-11-20 21:47:12

Agzina saglik hocam AMA maalesef sizin gibi hocalar Yok Artik ulkemde