'BENİM HIYARLIĞIMDI...'

İsmet Berkan geçtiğimiz yıl uzun süre gündemde kalan Kabataş tartışmaları konusunda ilginç açıklamalar yaptı.

24 Haziran 2014 Salı 13:25
'BENİM HIYARLIĞIMDI...'

 İsmet Berkan geçtiğimiz yıl uzun süre gündemde kalan Kabataş tartışmaları konusunda ilginç açıklamalar yaptı.

T24'ün "Yayın yönetmenleri Radikal'i anlatıyor" dizisi için Hazal Özvarış'a  konuşan İsmet Berkan, Türkiye'nin gazeteciliğe başlayan en genç isimlerinden.
14 yaşında Cumhuriyet gazetesinde mesai harcamaya başlayan İsmet Berkan spor muhabirliğinden sayfa sekreterliğine, dergi editörlüğünden gazete yönetmenliğine gazeteciliğin tüm duraklarında bulundu. Para ve Aktüel dergilerindeki çalışmaları ardından başladığı Posta gazetesi yazarlığı sürerken Mehmet Yılmaz'ın teklifiyle Radikal serüveni başladı.

Radikal'i simgeleyen en önemli isimlerden İsmet Berkan, Ankara temsilciliği ardından 2000'de gazetenin genel yayın yönetmeni oldu. Berkan, 10 sene boyunca sürdüreceği bu görevde 2001 krizini, AKP'nin iktidara gelişini, Avrupa Birliği reformlarını, Taraf gazetesinin ortaya çıkışını, Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarının başlangıcını gördü ve Türkiye'nin en hareketli dönemlerinden birinde Radikal'e imzasını attı.

Hazal Özvarış'ın Radikal ile ilgili sorularını yanıtlayan Berkan, Radikal dışında, geçtiğimiz yıl uzun süre gündemde kalan ve Berkan'ın da bir aktör olarak kıyısından köşesinden bulaştığı "Kabataş" tartışmalarına da değindi.

Bebek'te  bir kafede Özvarış'a konuşan Berkan, "Benim hıyarlığım, atmamalıydım o tweetleri" özeleştirisi yaptı.

İşte Berkan'ın söyleşide söylediklerinden çarpıcı bir bölüm:

‘KABATAŞ TWEETLERİ BENİM HIYARLIĞIM, HATAYDI"
- Konudan bağımsız ancak sizinle konuşurken sormadan geçilmeyecek bir soru: Kabataş olayında ne oldu?

Ben de anlamadım aslında. Benim hıyarlığım, atmamalıydım o tweetleri. O tweetleri atarken tam olarak şurada oturuyordum.(Masanın kenarını gösteriyor.)

- O iki tweetten birinde “Olanların savunulur tarafı olmadığını” söylemiştiniz. Neye istinaden söylediniz bunu?

Daha sonra Kanal D’nin yayınladığı görüntüler için demiştim. Ama şimdi detay tartışmasına girmek de, kendimi savunmak da istemiyorum. Hataydı benim açımdan.

- O görüntüleri tweetleri attğınız gün mü izlemiştiniz?

Hayır, birkaç gün önce. Bu önemsediğim bir konu değil. Önemsesem yazı yazarım bununla ilgili, o yüzden tartışmanın detayına girmeyelim. Ama neden böyle olduğunu da anlamadım, iki tane tweet attım sonuçta
.
- O iki tweette önemli şeyler söylediniz.

Hayır, onu söyleyen başkaları da oldu. Hatta yazanlar bile oldu. Ki o zamanlarda her şey olabilir. Bir kadın taciz edilmiş olabilir ya da o kadın yalan söylüyor olabilir. İnsanlar öldü diyenler oldu, gerçekten ölenler oldu, ama bir sürü yalan haber de yapıldı. Bu da o onlardan biri.

- Kanal D’nin yayımladığı görüntüleri izlerken siz orada bir olayın olduğunu mu düşündünüz?
Hata yaptığımın farkına vardım. Teyit etmeden böyle bir şey dememeliydim. Benim Twitter’ı yanlış anlamamdan da kaynaklanan bir şeydi. Daha fazla detaylara girip yine bu tartışmanın içine girmek istemiyorum. Ne olduysa oldu, ben geçtim orayı çoktan.

İSMET BERKAN NE DEMİŞTİ?

Görüntüleri izlediğini söyleyen gazeteci İsmet Berkan, son olarak CNN Türk'te izlediğini iddia ettiği o görüntüleri anlattı. Berkan, uzaktan çekildiğini belirttiği görüntülerde, tacize uğradığını söylediği kadının, kucağında çocuk varken taşıdığı bebek arabasının devrildiğini söyledi.



yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.06.2014 13:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol