BDP'Lİ İLE BODRUM SEFASI İŞİNDEN ETTİ

Bodrum'da, BDP Milletvekili Bengi Yıldız ile Ramazan ayında denize girerken ve bira içerken görüntülenen D.U. işinden oldu

12 Eylül 2011 Pazartesi 18:45
BDP'Lİ İLE BODRUM SEFASI İŞİNDEN ETTİ

 Fotoğrafların basına yansımasının ardından istifa ve ihracı tartışılan Yıldız hakkında ise henüz herhangi bir işlem yapılmadı.

BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın, Bodrum'da bir otelde birlikte görüntülendiği D.U., Yıldız'la sarmaş dolaş görüntüleri ortaya çıkınca işinden oldu. Kamuda sözleşmeli olarak görev yapan D.U.'nun görevine son verildi.

D.U. adlı kadın, İstanbul'u muhtemel bir depreme hazırlamak için çalışan, İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi'nde 'yönetici sekreteri' olarak görev yapıyordu. Evli ve 2 çocuklu olan BDP'li Bengi Yıldız'la Bodrum'da tatil görüntülerinin ortaya çıkması üzerine, D.U.'nun kamudaki sözleşmesi feshedildi. Basında çıkan haberler üzerine kurumu tarafından D.U.'dan savunma istendi, genç kadının durumu kabullenmesi üzerine, karşılıklı olarak sözleşmesi feshedildi. Tazminatını almak kaydıyla kurumdan ayrılmayı kabul eden D.U. böylece devlet kurumundaki 6 yıllık görevine, BDP'li milletvekili ile görüntülerinden dolayı veda etmek zorunda kaldı.

Konuyla ilgili konuşmak istemediğini belirten D.U., "Görüşmek istemiyorum, rahatsız edilmek istemiyorum" diyerek soruları yanıtsız bıraktı.

Ramazan ayında, Bodrum'da bir otelde D.U. ile başbaşa içkisini yudumlarken görüntülenmesi memleketi Batman'da da büyük tepki çeken Bengi Yıldız'la ilgili ise henüz partisinin bir işlem yapmadığı biliniyor. Görüntüler ilk ortaya çıkınca bölgede yükselen tepki üzerine Bengi Yıldız istifa edebileceğini, partisi ise ihraç kararı vermek üzere konuyu ele aldıklarını açıklamıştı. Skandalın üzerinden haftalar geçmesine rağmen Yıldız'la ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. Yıldız, son olarak BDP'nin Ankara'daki kongresine katılmamıştı.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol