BARZANİ'DE 'EVET' MUTLULUĞU!..

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bakanlar kurulunda, Türkiye'deki referandum sonucu değerlendirildi. IKBY Ulaştırma Bakanı: Toplantıda referandum sonucunun Kürdistan Bölgesi Hükümeti için iyi olacağı konuşuldu.

18 Nisan 2017 Salı 00:23

Türkiye’deki anayasa referandumu sonuçları hakkında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden (IKBY) ilk tepki geldi. IKBY Bakanlar Kurulu toplantısında Türkiye’de yapılan referandumun sonucunun ‘Kürdistan Bölgesi için iyi olacağı’ ifade edildi.

IKBY Bakanlar Kurulu bugün Erbil’de Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığında toplanırken, Ulaştırma Bakanı Vekili Mewlud Bawemurad, toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Rûdaw muhabirinin sorusu üzerine Mewlud Bawemurad, toplantıda Türkiye’deki referandumun gündeme geldiğini belirtti.

Mewlud Bawemurad, “Referandumun sonucunu konuştuk. Hepimizin televizyonlarda gördüğü şeylerden bahsedildi” dedi. Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin bu konudaki değerlendirmesine ilişkin ise Ulaştırma Bakanı, “Toplantıda referandum sonucunun Kürdistan Bölgesi Hükümeti için iyi olacağı ve mevcut sonuçtan ortaya çıkacak geleceğin de daha iyi olacağı konuşuldu” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Rudaw)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.04.2017 01:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol