'BARİ BİR İKİ AYET OKUSAYDINIZ...'

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda din adamlarına verilen iftar yemeğine sert tepki gösterdi. Eliaçık hoca, " Yedikleri ateştir. Bari lüks, şatafat hakkında bir iki ayet okusalardı" dedi.

23 Haziran 2015 Salı 23:49
'BARİ BİR İKİ AYET OKUSAYDINIZ...'

 İşte Eliaçık hocanın sosyal medya aracılığı ile yaptığı o değerlendirme:

"Sarayda 30-40 kişiye 6.5 milyonluk iftar verilmiş. İlahiyatçı bir sürü hoca katılmış. Yedikleriniz ateştir. Bu iftar değil; Karun sofrasıdır. Öyle sarayın böyle iftarı olur. İtibarı zenginlikte arayan birisi oturuyor orada şaşırmadım... Sarayın kendisi baştan aşağı lüks, şatafat.. Buna 'itibarımız' diyen bir adam oturuyor orada, tokadı yedi seçimde hala akıllanmamış. Ne yani sarayda israf ve lüks yok mu ? Sarayın kendisi israf, şatafat. Dev masa, lüks sandalye, şatafatlı oda, gösteriş, itibar..Bir kişilik iftar taş çatlasa 80-100 lira. Doymayan mide değil,hala anlamadınız mı? Asgari ücretin 949 lira olduğu bir ülkede saraylarda bin liralık bardaktan su içen birisi Müslüman olamaz. Saçının teli göründü, namaz kılmadı, oruç tutmadı diye dinden çıkılmaz. Aç sabahlayanlar varken karun sofralarına oturmak dinden çıkarır. Şirk taşa tahtaya tapmak değildir; yeryüzünde bir milyar insanın aç dolaşmasıdır. 300 evi olan bir adam tam müşriktir. Diyelim saray sofrasına oturmayı içinize sindirdiniz, hiç olmazsa israf, lüks, şatafat hakkında iki ayet okuyun, ne biçim hocasınız? Bana kızıyorlar. Saraya telefonlar edin,haberler doğru mu, bu ne rezalet diye sorun, sarayda iftarı veren ben değilim. Cumhurbaşkanlığından ynı tarzda ayrıntıyla cevap verileceğine üstünkörü açıklama yapılmış, seçim tokadı az gelmiş."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.06.2015 10:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ali Tosunoğlu 2015-06-24 14:14:51

Tüm ilahiyatçıların (din adamlarının ve kadınlarının) hocaların, müftülerin sus pus olduğu yerde hocam seni tebrik ediyor ALLAH'ın rahmeti bereketi üzerine olsun,zalimliklere yolsuzluklara göz yumanlar kahrolsun

Avatar
AsileTosun 2015-06-24 14:36:11

Bile bile yapılan bu görgüsüzce davet, dinî hassasiyetleri hiçe saymaktır aynı zamanda..Yani siz ne derseniz deyin ben bildiğimi okurum, seçmen de bana bir şey demez, diyor...Allah ıslah etsin..!Sizi de tebrik ediyorum, Allah razı olsun...

Avatar
Işın Cem 2015-06-24 16:57:47

Öncelikle sizi yürekten kutluyorum Sn.Eliaçık hocam,az bile demişsiniz bu kendini bilmezler için.
İktidar hırsı uğruna herşey mübah bunlara.Oraya çağırdıklarını bildikleri gibi yönlendirip, halkı afyonlattırıp uyutmak maksat.Bunca acı, çile, açlık, yoksulluk, zulüm ve aşağılamadan ne zaman uyanacak bu halk, ne zaman bir araya gelip bunca haksızlığa DUR diyecek cesareti kendinde bulabilecek?

Avatar
Haydar Körmecli 2015-06-24 19:28:41

O satavatli iftar sofralarinda tüyü bitmemislerin hakki var.Adlarini anarken bile afedersin dedigi ,Türkiye'de yasayan fakat müslüman olmayan diger halklara soralalim hakkinizi helâl ediyormusunuz .Ben bir alevi vatandasi olarak zehir zikkim olsuuun diyorum.

Avatar
zeki sultan 2015-06-24 21:20:30

Sabri Şengül kardeşim . Ne kadar safsınız her Müslümanım diyene inanılmaz. Hangi ayetten bahsediyorsunuz zatlar bakara makara deyip zaten kuranla dalga geçiyorlar sizde ayetten bahsediyorsunuz. Anlamazlar kardeşim anlamazlar anlasalar da işlerine gelmez .

Avatar
Sabri Şengün 2015-06-24 19:12:47

Bu ne pervasızlıktır ki milyonlarca aç Müslüman varken kırk elli kişilik bir gruba 6,5 milyonluk bir iftar yemeği veriliyor. Bunlar ne yemişler de bu kadar meblağ tutmuş. Eski parayla altıbuçuk tirilyon. Bu para bu gariban milletten çeşitli yollarla toplanan paralardır. Nasıl içinize sindi ? Hiç yüreğiniz burkulmadı mı ? " Komşusu açken tok yatan bizden değildir . " diyen bir peygamberin ümmeti olan sizler bu kadar mı nefsinizin kölesi oldunuz . Yazıklar olsun . Kur'an-ı Kerim'in ( Külü veşrabü ,vela tüsrifü innehü la yühıbbül müsrifin ) ayetini de mi aklınızdan sildiniz.

Avatar
Bülent dilli 2015-06-24 22:05:33

Ufak atında civcivlerde yesin bundan sonra sizin hangi sözünüze inanılır ne biçim insanlarsınız her yazılana aleyhte oldukça kayıtsız şartsız iman ediyorsunuz mal herifler bu düşmanlıktır masada rakı olsaydı hiç umursamaz yarasın derdiniz

Avatar
Yüksel mertoglu mert 2015-06-25 01:32:42

Ey Resul Sana Rabbinden emredileni açıkça söyle! Aksi halde vazifeni yapmamış olursun. (5/67)