BALONLAR YENİDEN HAVALANDI

Dünyada sıcak hava balonculuğunun en yaygın olarak yapıldığı merkez olan Kapadokya’da 3 Brezilyalı turistin öldüğü balon kazasının ardından, bu sabah balonlar yeniden gökyüzünü süsledi.

21 Mayıs 2013 Salı 12:55
BALONLAR YENİDEN HAVALANDI

 Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turistler, sabahın erken saatlerinde balonla havalanarak Kapadokya bölgesinin büyülü görüntüsünü gökyüzünden izlemenin keyfini yaşadı.

Turistler 45 dakika ile 1.5 saat süre ile Göreme merkez başta olmak üzere Zelve, Ortahisar, Mustafapaşa, İbrahimpaşa, Uçhisar ve Çavuşin gibi bölgenin önemli turizm merkezlerini yerden 2000 metreye kadar ulaşan yükseklikten izledi.

Dün Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesi ile Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesi arasındaki alanda, bir firmaya ait balonun kubbe kısmına bir başka balonun sepetinin çarpmasıyla 3 Brezilyalı turist hayatını kaybetmiş, balon pilotu dahil 22 kişi yaralanmıştı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından kaza ile ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde uzmanların çalışmalarını devam ettirdikleri öğrenildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.05.2013 12:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol