BAKIN NE ÖDÜLÜ ALMIŞ?

İşte sarayın fırtınalar kopartan klozeti…Öyle bir özelliği var ki !

02 Haziran 2015 Salı 12:16
BAKIN NE ÖDÜLÜ ALMIŞ?

 Seçim yaklaştıkça siyasi gerginlik de adım adım tırmanıyor. Siyasi tartışmalar, ‘Altın klozet’ten “İstifa ederim” restine kadar uzandı. Sözcü’den Başak Kaya’nın haberi şöyle: “Seçim süreci boyunca tarafsızlığını unutup AKP’nin genel başkanı gibi davranan, miting üstüne miting yapan Erdoğan, şimdi de muhalefete tuvaletten yükleniyor! Sanki muhalefet “Sarayda altın tuvalet var” demiş gibi konuşuyor. Kavga çıkaracak son mermilerini kullanıyor.  Erdoğan canlı yayında Kılıçdaroğlu’na sert çıktı. “Gelip baksın. Altın klozet varsa istifa ederim. Ne zamandan beri sarayın tuvaletlerini temizledin de biliyorsun” dedi. Dün Cumhurbaş-kanlığı’ndan CHP’ye resmi yazıyla davet gitti. Erdoğan’ın avukatı dava açacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu ise “Ben sarayda değil, valinin konutunda altın klozet var dedim. Kaçak saraya gitmem” diye rest çekti.

VALİYİ KAST ETTİM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli Valiliği görevindeyken, makam tuvaletini altın kaplama yaptırdığı öne sürülen Hatay Valisi Ercan Topaca’yı kastederek, “Bunlar altın klozetli tuvalet kullanıyor” eleştirisini getirdi. Vali Topaca bu yöndeki haberleri yalanladı… Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ‘altın klozet’e dair sözlerini, üzerine alındı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na davet edip “Altın klozet varsa istifa ederim” dedi.

DÜNYA TASARIM ÖDÜLLÜ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kamuoyunun gündemine giren klozetinin altın olmadığını açıkladı. Klozetin altın olmadığı meçhul, ancak tasarım ödüllü. Bir Türk firmasının, dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden biri olarak bilinen ‘Reddot Design’ ödülünü alan klozeti, konutta kullanıldı. Bu özel klozet alafranga ve alaturka tuvaletin birleşiminden oluşuyor.

Alaturka ve alafranga tuvaleti birleştiren ödüllü klozetin dizaynı, insan doğasına en uygun olan ‘çömelme’ pozisyonuna göre yapıldı. Bu pozisyonda bağırsakların daha rahat boşaldığı ve kolon kanseri dahil, pek çok hastalık riskinin de azaldığı belirlendi. Klozetin hijyen ve konforu, insan anatomisine uygun biçimde birleştirdiği belirtildi. Klozetin dizaynı, mikrop barındırma ihtimalini de en az seviyeye indiriyor. Klozetin fiyatı, normal seramik malzemeden yapıldığı takdirde 2 bin TL’den başlıyor. Ancak bu klozetin farklı bölümlerinde ahşap, metal aksam, krom, altın kaplama kullanıldığı takdirde, fiyatı da katlanarak artıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.06.2015 12:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol